Más is könnyebben kommunikál állatokkal mint emberekkel?
Ha pl vendégségbe megyek és látom hogy van kutya-cica még szinte be sem mutatkoztam már próbálok az állattal kommunikálni, beszélek hozzá, játszok vele, emberekkel meg félek beszélgetni az elején ha nem ismerem őket. Olyan érzés hogy a kutya nem fog hülyének nézni ha olyat csinálok, ő csak örül hogy itt ez a valaki aki simizi meg játszik vele. Viszont beismerem nem vagyok jó kommunikálásban, a szemkontaktus nem megy, testbeszéd, hadarok, nem tudok mindig jól reagálni, néha nem tudom most mit kéne mondanom de ha ott van egy állat akkor emberekkel is feloldottabban beszélek.
Más is van így:
#7/#9 - te valamit nagyon elnéztél, vagy egy szobanövényben kimerül a háziállatod.
A kommunikációnak nem csak egy fajtája van, nem csak a száddal és a füleddel tudod "elkövetni". Nem kell túlmisztifikálni, elég egy sikettel és/vagy egy vakkal kommunikálnod. A szaglás, tapintás, ízlelés ugyanúgy információt hordoz, mint a látás vagy a hallás, de ezen felül is van olyan csatorna, ami számunkra sem egyértelmű. Az is ide tartozik, hogy az állat megérzi a félelmeidet például. Ez is egyfajta kommunikáció.
A kérdéssel kapcsolatban: én minden állattal "remek összhangban" vagyok, kivéve a saját kutyámat. Én tudom mit akar, ő tudja mit akarok, és ezt dölyfösen egymás tudtára is adjuk, de már csak dacból sem jutunk közös nevezőre :)
"az allatokkal nem lehet kommunikalni. Nem tudod mit jelent a kifejezes."
Biztos képletesen.
Bakker, olvasd mar el a kerdest.
Kommunikalj mar egy kutyaval. Megkerdezed hogy van: csovalja a farkat. Megkerdezed mi a velemenye az idojarasrol: csovalja a farkat. Elmondod neki hogy mit gondolsz Kant kategorikus imperativuszarol: csovalja a farkat.
Ha ez neked kommunikacio, raadasul olyan amit az emberi kommunikacioval egy lapon lehet emliteni, akkor komoly fogalmi hianyossagaid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!