Ti is tapasztaltátok, hogy a legtöbb ellenőr személyeskedni szokott?
Figyelt kérdés
BKV-val szoktam utazni munkába, mindig bliccelek. A teljes árú bérlet 9.500 Ft, ennyit nem adok érte. A metrókat kerülöm (kivéve ha a pillangó utcánál szállok fel, mert ott a bejáratnál még nem láttam ellenőrt). Átlagosan havonta nullaszor vagy egyszer találkozom ellenőrrel, pedig elég sokat BKV-zom, tehát havi 8.000 Ft-ért utazom maximum, mert annyi a helyszíni büntetés. Mindig figyelek arra, hogy legyen nálam ennyi készpénz. Ezek után felmerül a kérdés, hogy kinek éri meg megvenni a teljes áru bérletet, amikor a büntetés olcsóbb? :D A legtöbb ellenőr pedig, amikor elkap, nem is emlékeztet, hogy helyszínen csak 8.000 Ft-ot kell fizetni, egyből a csekket akarja kiállítani, mindig nekem kell figyelmeztetni. És amiről a kérdés szól, hogy a legtöbbjük elég lekezelő, pedig egy rossz szavam nincs hozzájuk, mindig megköszönöm a munkájukat (és nem iróniából) mintha csak a pénztárostól venném a bérletet. A magánügyem a bliccelés egészen addig, amíg teljes mértékben vállalom a következményeket érte. Én így járok jobban anyagilag, ennek ellenére volt már, hogy utasok is beszóltak ez miatt.2017. jan. 9. 13:02
11/13 A kérdező kommentje:
10-es: Egy privát party nem munkahely, onnan úgy küldenek el ahogy akarnak, de egy adóellenőr például soha nem ragadtathatja el magát egy adócsalóval szemben. Rezzenéstelen szankcionálást várnék az ellenőrtől is, akár csak egy robottól, nem a haverja vagyok hogy beszélgessen velem.
Mindenkinél máshol vannak a határok, nálam itt van. Az már nem fér bele saját magammal szemben, hogy meneküljek az ellenőr elől, mint valami 5 éves.
2017. jan. 10. 13:11
12/13 anonim válasza:
A te határos is túl van a szabályon, az ellenőré is az udvariasságon, ennyi.
13/13 anonim válasza:
most komolyan ezert a szar 1500 forintert csinalod ezt az egeszet? en szeretek nyugodtan kenyelmesen utazni nem orokke idegeskedni szar 1500 forintert cserebe, es ha egyszer megbuntet utanna meg idegesebb lehetsz nem e jon meg abban a honapban tobbszor is megtortenhet es akkor buksz egy csomo penzt, sztem te kajak hulye vagy, ilyet meg nem is hallottam sose szar 1500 ert ilyet csinalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!