Valaki járt már így? 19 L
Sok dolgomat nagyon szeretem, legyen az ruha, cipő, táska, vagy akár bármilyen más tárgy.
Az a baj, hogy nagyon kötődök a tárgyakhoz is, mert annyira tetszenek vagy mert egy számomra fontos személytől kaptam azt.
Valószínűleg ezért is nagyon vigyázok mindenemre, talán annyira is hogy a legkedvencebbjeimet nem is nagyon hordom, plàne ha drága volt..
Mindig aggódok rajta mi van ha tönkre megy, elromlik, elfogy.
Ès esetleg nem fogok ugyan olyat találni.
Elgondolkodtam rajta, hogy még most újra veszem ameddig biztosan be tudom szerezni.
Szerintetek ez beteges?
Hogyan szokjak le róla?
Hogyan kötődjek kevésbè a dolgaimhoz?
Mire utal ez a viselkedés?
Szia! Én most megyek át / kezdek túl lenni egy ilyen krízisen. Anyum sok mindent félrerakott és/vagy félrerakatott velem, és volt a családban egy autónk. Mármint szüleimnek. Anyummal választottuk az autót kiskoromban (12 éves voltam amikor vettük), nagyon szerettük. Időközben anyukám meghalt,és a rengeteg rá emlékeztető tárgy az idő múlásával egyre inkább a múltba ragasztott. 1 év, 3 év, 8 év, 10 év... 12 év... Az autó egyre inkább csak vitte a pénzt, és használhatatlannál használhatatlanabbá vált. Végülis tavaly (2016) decemberben megjavíttattam, hogy ne bontóba kelljen vinni, hanem valaki még használja tovább. Összeomlottam, amikor másik autóra cseréltem. hónapokig megvolt még a régi autó, aminek a fenntartása (vagy inkább megtartása) a jövőben költség lenne. (Garázst venni neki, hogy ne rohadjon szét a szemem előtt, amig teljesen használhatatlanná válik..) stb.. A lényeg, hogy az összeomlásom (értsd: se aludni, se épkézláb gondolkodni nem tudtam 30 évesen munkahelyen, stb, hogy most mi lesz, hogy lesz). Ez egy lavinát indított el. Elkezdtem minden cuccot kipakolni ami félre lett rakva az elmult 12-25 évben. Anyu által félrerakatott, félrerakott cuccokat. a kedvenc bútorát, ruhákat, plédeket, újságokat, gyerekkori játékaima tömegeit, porcelánokat, stb-t... 7 (Hét!) autófordultával pakoltam át mindent a családsegítőkhöz, és most kezdek levegőt kapni. lomtalanításkor is rengeteg cucc kikerült, de még mindig csomó minden döntésre vár.. És ez a probléma. a döntés. Az önbizalomhiány alapja. Nem merünk dönteni, félünk, hogy rosszul döntünk ha megválunk valamitől, és a rossz döntés leli fájdalommal jár. Továbbá kevés olyan hús-vér ember van körülöttünk, akitől szeretetet kapunk, vagy akit közel engedünk magunkhoz, ezért a tárgyakkal helyettesítjük ezeket az embereket. Nem szabad! Nyitni kell a világ felé, mert a sok tárgy, ami egyre régebbi és régebbi lesz, ezáltal egyre vacakabb és használhatatlanabb, fel fogja zabálni az életünket, és elpusztít minket belülről. A megismert emberek viszont az idő elteltével vagy kikopnak, vagy -> egyre értékesebbek lesznek számunkra, a soksok közös emlék miatt. Kell bízni az emberekben kell a kapcsolatot tartani velük. És fontos, hogy kell vállalni önmagunkat, még ha az elején ez bukdácsolásokkal is jár. Önismeret. Keresd meg a tudatalattidban, hogy miért kötődsz az élettelen dolgokhoz.
Ha bármiben segíthetek, privátban is írhatsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!