Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az öregek miér t halnak meg...

Az öregek miér t halnak meg attól ha elesnek?

Figyelt kérdés

tegnapelőt meghalt egy iteni öreg ember aki elesett a

lépcsőn és meg halt előtte meg volt 1 néni aki

elcsuszott a jégen beverte a kezét és attól halt meg

miért halnak meg a öregek egy elesésben?

én sokszor elestem már de éltek sőt nyáro n motorral

eltaknyoltam és csusztam 40 métert de még élek

hogy lehet belehalni eleséstől?

pedig ők még lassúbbak mint mi és lassabban esnek el

2016. dec. 31. 12:22
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Attól, hogy lassabban mozognak, még nem esnek el lassabban... Amúgy meg sokkal gyengébb a szervezetük, gyengébbek az izmaik, a csontjaik. Olyanról is hallottam már, hogy elesett az öreg bácsi, de nem tudott felkelni egyedül, és halálra fagyott..
2016. dec. 31. 12:27
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Ahogy öregszik az ember, egyre nehezebben regenerálódik a szervezet például a külső behatások következtében. Ez olyan mint pl. egy öreg kocsi, minél öregebb annál kevésbé bírja a strapát.
2016. dec. 31. 12:32
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
A pontos válaszhoz tudni kellene, hogy az elesést mennyi idő után követte a halál. Ha vérzés következik be, akkor a keringésben létrejövő alvadék könnyebben okoz érelzáródást, infarktust, ha a tüdő is megsérül, akkor légembolia következhet be. Ha ágyban fekvéssel járó baleset lesz, pl. csonttörés, akkor a hosszabb ágynyugalom mellett a rosszabb tüdőműködés mellett tüdőgyulladás léphet fel stb.
2016. dec. 31. 12:37
 4/6 anonim ***** válasza:
89%

Öregeknél a csontritkulás miatt az elesés gyakran jár csonttöréssel. A csonttörés gyakran okoz zsírembóliát. Ha nincs is embólia, a sérülés miatti fekvés un. hiposztatikus tüdőgyulladást okoz.

Aztán olyan is van, hogy az elesés nem egy sima elbotlás, hanem agyvérzés, vagy szívbetegség következménye.

És akkor még ott van a pszichés tényező, amikor elesik egy öreg, és az esés miatt kiszolgáltatottá, magatehetetlenné válik, akkor feladja.

Az, hogy aki lassabban jár, az lassabban esik el, csacsiság. A gravitáció az öregekre épp úgy hat, mint a fiatalokra.

2016. dec. 31. 12:58
 5/6 anonim ***** válasza:
"Lassabban esnek el" 😂😂😂😂😂
2016. dec. 31. 13:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát téged sem az eszedért szeretnek gondolom... :D
2016. dec. 31. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!