Szerintetek, felvegyek valami apollo feliratu büdös kínai cipőt amit nagyanyám vett nekemm ajéndékba? Minden cuccom márkás a kabátom 80 ezer ft volt, de ez kényelmesebb a nike-cipőmnél.
A drága cuccaidra te keresed meg a pénzt, vagy a szüleid? Az utóbbi esetben inkább mélyen hallgass. A nagyi meg valószínűleg nem annyira tehetős, szóval őt meg ne nézd le ezért.
Mellesleg egy rakás cuccom van Kínából az eBay-en keresztül, de nemrég az Aliexpress-t is bevontam, vagy kínai boltokból. Mind teljesen jó. Persze a minőséget nézem, hogy olyan is legyen. De pl. a látásjavító raszterszemüveg, amit több ezer Ft-ért dobálnak nálunk "normál" áron, eBay-ről 2-300Ft volt, és ne gondold, hogy ez valami más, mert ugyanarról van szó, ugyanolyan minőség, ugyanolyan anyag, összehasonlítottam.
Most van még egy szemre ajánlott csoda, amit 10-ezres árkategóriában árusítanak nagy reklámmal "akciósan", ugyanez szintén megrendelhető a fentebb már említett oldalakon töredék áron. Én egy rakás pénzt spórolok így, amit hozzáteszek a megtakarításaimhoz így gyarapítva a pénzemet, és jót nevetek a beetethető hülyéken, akik ugyanezeket többszörös áron vásárolják meg. :-)
Nézzétek, a kérdés (és a kérdező) jogosan gerjeszt negatív légkört, de azért releváns...
Pl egy Helly Hansen dzsekihez nem való a Wink. Szóval hülyén néz ki valakin 50 ezres kabát, 5 ezres cipővel. Valahogy érthetetlen kontraszt. Mint egy öltöny tornacipővel (most attól függetlenül, hogy egy Converse is több tízezer).
Hát, ha történetesen véletlenül pont passzol az olcsó meg a drága cucc, én nem nézem, melyik honnan van.
Ősszel temettük el az anyai nagyapámat, aki tavasszal került kórházba, és egész nyáron vártuk a híreket, mi lesz vele, folyamatosan ingadozott az állapota, szóval fel kellett szerelni a ruhatárat. Nekem nem volt temetésre felvehető ruhám, így szét kellett nézni, mi a kínálat. Végül több helyről kellett összevadászni az 1 szettet, ami végül rajtam volt, az árkategória is különböző, még véletlenül sem tudtam egy helyen megvásárolni mindent, alig találtam valahol olyan feketét, ami nem csicsás, alkalmi, temetésre felvehető.
Szóval tudom én, hogy provokatív a kérdés, de nem kell ennyire flancolni. Ha én ragaszkodtam volna hozzá, hogy márpedig egy helyen veszem meg az egész szettet, hát nem lett volna mit felvenni a temetésre, ami oda való.
Értsétek végre meg fiatalok. Metán, etán, propán, bután stb. lehet gáz. Egy cipő nem. Menő lehet-e? Nos, igen lehet menő, futó stb.
Egyébként meg miért ne vennéd fel? Te ne érezd rosszul magad mások korlátoltsága miatt! Ha én azt mondom, hogy az a menő, ha armani öltönyt viselsz rolex óraval, de nincs rá pénzed, akkor otthon fogsz bújkálni mert légnemű halmazállapotúnak tartanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!