Miért várják el ezen az oldalon minden 18 évestől, hogy azonnal költözzön el, vagy legalább adjon bele a rezsibe, ahogy megvolt a szülinapja?
Még ha dolgozna is a fiam és itthon lakna, akkor sem kérnék tőle semmit. Hogy miért?
1. Nincs szükségem a pénzre, ki tudom fizetni - még - én is.
2. Neki van szüksége a félretett pénze, ő kezdi az életét.
3. Később majd előfordul olyan helyzet, mikor én leszek ő rá szorulva.
Persze, ha a szülők rossz anyagi helyzetben vannak, akkor megértem, hogy a gyerektől várnak segítséget. De számtalanszor láttam már olyat, hogy egy jómódú család fia otthon lakott és a szülei számoltak minden egyes plusz forintot amit a gyerek "okozott" (bevásárláskor, tankoláskor stb.). Szerintem ez egy elég undorító dolog. Ilyen - én - nem leszek.
#1-es vagyok.
Természetesen amiket leírtam, nem csak a fiúgyerekekre, hanem a lányokra is vonatkozik. :)
Szerintem ez attól függ, hogy ki hogy szocializálódik.
Nálunk természetes volt mindig is, hogy a szüleim addig segítenek, ameddig csak tudnak. Nekem meg természetes az, hogy nem használom ki őket, azaz végzem a dolgom normálisan (amikor tanultam, akkor nem mellé jártam, hanem igyekeztem jó eredményekkel időben végezni, jelenleg dolgozom), de egyáltalán nincs bennem semmi kellemetlen érzés, ha a szüleim kifizetnek nekem valamit. Sőt, attól sincs rossz érzésem, hogy mikor lehetőségük volt, vettek nekünk a tesómmal egy lakást, hogy könnyebben tudjuk elkezdeni a felnőtt életünk.
Nem mindenkinél vannak ilyen problémák, eltúlzod. Biztos nem írta senki hogy 3 napja ismeri a csávóját és nem engedik a szemét szülei hogy ott aludjon... :D
De ismerheti a kamaszokat mindenki, aki volt már ilyen korban. Olyan igényeik vannak, amik nem feltétlenül tesznek jót neki, és lehet, hogy nincs egy barátja sem akinek elpanaszolná, ezért kiírja ide, erre megkapja, hogy húzzon a p...csába, mintha az olyan egyszerű lenne.
De én olvastam már olyan kérdést is, hogy szerintetek hány éves kortól kéne elköltözni, és bizony ott volt a válaszok között, hogy 18, meg hogy normális ember nagykorúként már rég nem lakik otthon, ezeken ki tudok akadni.
Én még nem vagyok szülő, de a rezsibe beleadást én sem értem, azt miért várják el. Az oké hogy fizesse magának a dolgait, pl bérlet, tisztálkodószerek, bulik, meg ha nincs otthon főzve akkor főzzön magának vagy vegyen valamit, de ha eddig tudták fizetni a szülők a rezsit akkor ezután is tudni fogják. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!