Hogyan növelhetem párom önbizalmát?
Barátomnak nincs sok önbizalma. Mit tehetnék érte, párjaként?
(25 éves a párom)
Kérlek segítsetek
Hát szerintem egy nagyon bonyolúlt téma.
A legnagyobb szerepet nem te játszod ebben a dologban, hanem ő neked csak támogatnod kell abban amiben "gyenge", és türelmesnek kell lenned vele.
Néha kicsit erőt önteni belé, de akár kicsit jobban odacsapni az "asztalra".
Egyébként ez minden kapcsolatban megvan...szóval ne érezzétek magatokat olyan különcnek sem szerintem már ez is sokat segít.
Ez ellen nagyon sok mindent nem tudsz tenni. Saját magában kell ezt a dolgot lerendeznie. De Annyit tudsz tenni, ha mondjuk Vesz új ruhákat, és felpróbálja,vagy esetleg épp neked mutatja, bókolj neki. Minnél többször.
Pl.: Hogy milyen jól néz ki. Ha nagyon szeret téged, valószínű, hogy csak a te véleményed fogja legfőképp izgatni, nem a szomszéd juliskáé:) így akár másokkal szemben is nőhet az önbizalma. Jobb ötletem nincs.:DDd remélem, hogy ezzel is segítettem.:)
nagyon semmit, hacsak nem vagy szakember a témában, vagy nincs pár olvasmányod önismereti témában, amit ajánlanál neki.
És hát elsősorban ezt neki kell akarnia...
pszichológussal érdemes lehet kidolgozni egy tervet az önfejlesztéshez.
Szia:)
A bókokat már leírták, ezért én valami mást írok. Egy önbizalomhiányos általában nem érzi magát értékesnek. Éreztesd vele, hogy számodra az.
Egy-egy őszinte "köszönöm" nagyon jól tud esni, és érezni fogja, hogy valami jót, valami értékeset tett - ez javítja az önértékelést.
Lásd a hibáit is. Talán a hibáinál, és erre figyel jobban, mintsem a jó tulajdonságaira. Értsd meg őt, de mutasd meg neki, hogy te mit látsz őbenne. Éreztesd, hogy a hibái ellenére szereted őt:)
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!