Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tudnék önbizalommal...

Hogy tudnék önbizalommal teltebb lenni? Kicsit nyíltabb ember?

Figyelt kérdés
Ha valakinek van kedve írjon privit és elmesélem az egész történetet.

2016. nov. 19. 09:25
 1/4 anonim ***** válasza:

[piros kapszula warning]

Az önbizalom nem döntés kérdése - ha az lenne akkor nem lennének önbizalom-hiányos emberek, hiszen kifejezetten hátrányos tulajdonság -, hanem ajándék, ami a genetikailag felsőbbrendűeknek jár, és a természetes szelekciót hívatott effektívebbé tenni. Elmagyarázom hogy:

Az, hogy pl egy csúnya, alacsony, sápadt, vékony csontú srácnak (nevezzük B-nek) nulla önbizalma lesz, mert nem kap figyelmet a lányoktól tizenéves kora során, miközben magas, robusztus, helyes, jó alakkal megáldott osztálytársa - nevezzük A-nak - úszik az önbizalomban oda vezet, hogy B jóval kisebb esélyjel szaporodik, mint A. Még ha találkozik is olyan nőkkel, akiknek külsőre bejön, az önbizalomhiánya és a magas gátlásai könnyen megakadályozhatják, hogy sikerrel járjon.

Az önbizalom-hiány tehát afféle stigma, amivel genetikailag alsóbbrendűeket megbélyegzi meg az élet, hogy a felsőbbrendűeknek (még)könnyebb dolguk legyen, főleg szexuális téren. Önbizalommal teltebbnek lenni nem lehet, ez benne a trükk. Hiszen ha lehetne, akkor mindenki ezt csinálná.

2016. nov. 19. 11:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. De azt elfelejtettem hozzáírni, hogy az osztálytársaim körébe teljes mértékbe önbizolommal telt vagyok. Egész jó alakom van legaláb is azt szokták mondani. Tehát ezhel tuti nincsen gondom.
2016. nov. 19. 11:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az önbizalomhiány nem stigma. Levetkőzhető, ha tudja az ember, hogy mitől is van. Az oka pedig az emberi elme működése. Az ugyanis csak azt jegyzi meg, ami rosszul sikerül. A túléléshez ugyanis nem szükséges megjegyeznie a sikeres dolgokat, hiszen azok a várt eredményt hozták, felesleges terhelni velük a memóriát. A kudarcok azonban lényegesek a túlélés szempontjából. Ezért ezeket bevési az emlékezetbe, hogy legközelebb ne essünk ugyanabba a hibába. Így tehát visszatekintve mindig csak a sikertelenségünkre emlékszünk. Azokra a dolgainkra amelyek nem jól sültek el. És máris kialakul egy fals énkép, hogy én egy sikertelen semmirekellő balfácán vagyok.
2016. nov. 20. 11:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Tegyél a világra nagy magából!Az önbizalom hiány a társadalom bűne,mert a csapból is az folyik,hogy legyél ilyen még olyan.Így alakul ki a skizofrénia.
2016. nov. 20. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!