Kaptatok mér valaha bunkó, sértő vagy lekezelő ajándékot valakitől? Hogyan reagáltatok?
És mit csináltatok az "ajándékkal"?
Én az egyik rokoni családtól nemrég kaptam egy koszos, kötött pulcsit, ami kb 7-8 helyen ki volt égetve cigivel, és ami ontotta magából a cigarettabűzt. Ráadásul mindezt bunkó és fellengzős stílusban adták oda, mintha hajléktalanok lennénk, akikhez lealacsonyodtak.
Én megköszöntem az ajándékot, és megmutattam nekik, hogy merre van a kuka. Fel voltak háborodva, majd közölték, hogy többet semmit sem látok tőlük. Anyum is megmondta, hogy nem vagyunk meztelen hajléktalanok, akiknek a szakadt, koszos, büdös, agyonhasznált és tönkretett ruha is áldás.
Még az is 100-szor jobb lett volna, ha semmit nem adnak, csak szóban megköszöntenek.
Félreértés ne essék, nem az ajándék a lényeg, de nem értem, hogy egyesek hogyan lehetnek ennyire tapintatlan bunkók. Pláne, hogy nem szegény családról van szó.
Vagy én voltam a bunkó?
Ti átéltetek már hasonlót? Hogyan reagáltatok/reagálnátok ilyenre?
Céges bulin, nemsokkal egy lerészegedésem után egy bögrét ezzel a szöveggel: "Az élet olyan, mint a motor, ha nem megy, be kell rúgni"
Csak nekem van humorérzékem és röhögtem a dolgon.
A megbántódás az a saját diszharmóniánk eredménye. Ha rendben vagyunk magunkkal, senki semmivel nem fog tudni megsérteni.
Használt ajándékot is nagyon gáznak tartom, fõleg ha ruháról van szó, ès arra gondolsz, hogy ezt ki viselhette az elõtt. Egyszer fordult elõ, hogy az egyik barátnõmmel szülinapolni mentünk valakihez, nem kèszültünk rá az ajándékra, csak random bementünk egy boltba, és vettünk egy ruhát, amit még mi is kacagtunk, mert nem volt valami ízléses (de a szülinapost olyannak néztük, aki bármit felvesz), közben olyan helyen is voltunk, ahol nem volt nagy választék ruhában:)
Szerintem aki használt ajándékot ad, az saját magát égeti vele alapból, nem a megajándékozottat. Én szégyellném magam az ilyen helyében. Ez õt írja le. Ha rejtett gúnyt is akart az ajándékkal, azt megteheti egy frissen vásárolt példánnyal is (mert úgy illik).
Rokontól félig üres testápolós flakont. De ő pl. hajlamos úgy átadni a karácsonyi ajándékot, hogy: "ott a csomagotok" :-D
Magamban nevetek rajta. Hát, ő ilyen. Amúgy alapból beképzelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!