Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nyuszi vagyok, miért?

Nyuszi vagyok, miért?

Figyelt kérdés

Pedig már középkorú vagyok /nő/; régen nem voltam ennyire simán kiálltam magamért. Most azt veszem észre hogy szinte félek ha valaki erőteljesebben néz rám vagy negatív érzéseket közvetít felém bármilyen hétköznapi helyzetben..

Ezen lehet változtatni?

Sajnos túl toleráns vagyok másokkal szemben alapon még olyannal is akivel nem kéne. Simán átgázolnak rajtam.

Miért nem tudok ezen változtatni mindig másé az utolsó szó sokszor szóhoz sem jutok. Tegnap lecs...szett az eladó hogy "túl halkan beszélsz" /tőlem kb 20 évvel fiatalabb férfi amúgy jóban lennénk../ ..

2016. nov. 16. 14:17
 1/6 A kérdező kommentje:
Van valami pszicho-tanfolyam erre vagy elég lenne egy mély levegőt venni és mindenkit elküldeni a bús 3,14csába aki rendszeresen átgázol rajtam /kolléga, szomszéd/ múltkor már a 16 éves lány is kiröhögött bele a pofámba..mondjuk ők általában köszönni sem szoktak senkinek. De minél jobban kapom az ívet annál sz.rabbul érzem magam. Alapon halk vagyok, sokat dolgozom, fáradt vagyok bárminemű vitához..
2016. nov. 16. 14:20
 2/6 Kései Sirató ***** válasza:

Szerintem az önbizalmadat kellene erősíteni, vannak ilyen témában könyvek is, én azzal kezdeném, hogy olvasnék ilyen könyveket. Léteznek önbizalomerősítő tréningek, de leginkább csak Pesten és a nagyobb városokban.

Jó lenne az is, ha valamilyen csoportba, klubba, csapatba tartoznál, a közösségbe tartozás és közösségi élet mindig javítja az önbizalmat és megerősít lelkileg.

2016. nov. 16. 14:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus az jó ötlet. Vagy pedig addig-addig hagyod magad, míg vagy végleg összeomlasz, vagy dühöngő őrültként reagálsz a legkisebb dolgokra is. Rendszerint az utóbbi kettő szokott történni az emberekkel.
2016. nov. 16. 14:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

találtam most egy tréninget de egyenlőre nem merek rá jelentkezni. :))...

2016. nov. 16. 14:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a cipőben jártam, járok, csak sajnos már abban a szakaszban, amit a második válaszoló leírt, konkrétan nyelek-nyelek, aztan kirobbanok, bármilyen kisebb probléma adodik, például tömegközlekedésen, vagy koncerten. Engem is mindig kioktattak, sokkal fiatalabbak kiröhögtek, visszanézve a barátaimmal való beszélgeteseket, mindig róluk van szó, még akkor is ez volt, amikor valami tragédia történt velem stb.

Amúgy gyerek és fiatalkorban kell keresni az okokat, nekem elnyomó apám volt, aki folyamatosan felügyelt és beleszólt a dolgaimba + iszonyúan magamnak való voltam/vagyok.

Pszichológus nekem a pszichodráma csoportos módszert ajánlotta, de még nem kezdtem el...Érdemes utánanézni, remélem segít Neked.

2016. nov. 16. 15:54
 6/6 A kérdező kommentje:

5-ös menjünk együtt pszichodrámára? :D Most valahogy gúzsba köt az élet úgy érzem..nem nekem osztják a lapokat és megszoktam hogy mindig elértem mindent amit akartam /tanulás, stb../ .. de most marhára frusztrál a sok nehézség lehet neked is ez gyülemlik.

Köszi a választ:)

2016. nov. 17. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!