Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik öngyilkosok akarnak...

Akik öngyilkosok akarnak lenni azokat miért nem hagyjék meghalni?

Figyelt kérdés

itt nem azokra a tinikre gondolok akik kb 2 hétig jártak majd szakitanak és megy a hiszti.

itt a lelki beteg emberekre gondolok akiknek annyira reménytelen az élete hogy már nem akarnak élni.

Miért akarják megakadájozni ennyire? nem mindeggy hogy most vagy (mondjuk) 20 év múlva halmeg? és ha az alatt a 20 év alatt úgyan úgy szenvedne? egyáltalán miértelme az életnek? az egyik tanárom azt monda "azért élünk hogy alkossunk a jövő nemzedékének..."

Miért? ők is megfognak egyszer halni, meg az utána következők is.....

2016. nov. 6. 10:20
 1/7 A kérdező kommentje:
*hagyják
2016. nov. 6. 10:21
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Mert aki igazán öngyilkos akar lenni az nem ide ir ki kérdést ezzel kapcsolatban hanem már rég nem él..
2016. nov. 6. 10:23
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

-Azért mert az emberi élet érték.

-Azért mert az öngyilkosságot meg lehet akadályozni, a depressziót és a mentális betegségek többségét terápiával és gyógyszerekkel lehet kezelni, vagy legalább kordában tartani

-Leegyszerűsítve, az életnek nincs eredendő értelme. A Te életednek adhatsz értelmet. Ha még nem találtad meg, akkor ne görcsösen keresd, hanem addig tapasztalj meg új dolgokat, amíg meg nem találod. Addig is élvezd az életet, ahogy csak tudod.

2016. nov. 6. 10:35
 4/7 anonim ***** válasza:

talán azért mert hibát követ el.

az ember nem áll olyan messze az állattól, és nézd meg: az állatok sosem öngyilkosok. Maximum a kezdeti depresszio látszik rajtuk, de nem futnak direkt autó elé stb.

Papolok most itt, de én is számtalanszor elgondolkodtam már ezen, aztán valamiért sosem tettem meg. Gyáva vagyok? lehet.

Szóval: sokan azért próbálnak segíteni egy ilyen embernek, mert olykor maga az egyén képtelen ép elmével gondolkozni. Ilyenkor segítenek a rokonok, ismerősök, vagy a haverok egy marhanagy pofonnal, vagy a terapeuta.

2016. nov. 6. 10:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Az egész élet értelme kérdés egy hüleség. Ide születtél, itt leszel egy darabid, töltsd el minél kellemesebben.

Én pl szexfüggő vagyok, próbáltam elnyomni pár elterelő tevékenységgel, hobbival. De minek? Ha azt élvezem a legjobban.

2016. nov. 6. 10:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Mert aki öngyilkos akar lenni az megtalálja a módját és nem pedig felhívja magára a figyelmet.

Öngyilkosságot komoly szándékkal nagyon bénának kell lenni hogy valaki elszúrja.

2016. nov. 6. 12:09
 7/7 anonim ***** válasza:

A szaporodás csak egy cselekvés, nem az élet értelme, jó hülyeséget mondott a tanár. :D

Nekem a spirituális verzió a legszimpatikusabb, miszerint az élet értelme, hogy megtapasztald az önvalódat, magyarul, azt csináld, amit szeretsz, amivel kifejezed magadat. Ha érdekel ez a filozófia, írhatsz, amúgy az öngyilkosság az egyén dolga, lehet tanácsolni az embernek, hogy kezeltesse, meg ilyenek, de az ő döntése, egyetértek veled. :D

2016. nov. 13. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!