Ti a csendben szenvedők vagytok, vagy kipanaszkodjátok magatokat?
Én többnyire próbálom megtartani magamnak, viszont szenvedés helyett vagy a túllépésen vagy a megoldáson gondolkozom.
Az alábbiak jutnak eszembe ilyenkor:
- Miért érdekelne bárkit a problémám?
- Másnak is van ezer gondja, lehet hogy sokkal nagyobb.
- Engem sem érdekel más gondja.
- Ha meg is hallgatom, akkor sem leszünk előrébb, én ugyanúgy nem fogok vele foglalkozni.
- Ha el is mondom, akkor is probléma marad, amit meg kell oldani.
- Szerintem nem is várható el, hogy mások viseljék a panaszainkat, gondjainkat helyettünk.
- Mindenki jobban szeret egy pozitív, vidám embert, mint egy ideges, nyűglődő, panaszkodót.
Ráadásul alapból kétféle problémát határozok meg:
- Egyik, amin nem tudok változtatni, például nem tetszik egy feladat, de el kell végezni, akkor csendben maradok és próbálok túlesni rajta. Vagy csak együtt élni a dologgal.
- Másik amin lehet változtatni és panaszkodás helyett a megoldásokat kell keresni.
Csendben szenvedő illetve néha az, aki meghallhatja a panaszkodókat ><
Nem is mondanám el senkinek a problémáim, mert legutóbb mikor így tettem napokig gondolkoztam azon, hogy el kellett volna e hogy mondjam, vagy sem. Nem, nem kellett volna. Azóta furán érzem magam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!