Ilyenkor szerelmes az ember, vagy simán megőrült?
Ne haragudjatok, ismételten azt tudom mondani ez nem szerelem. A szerelem az olyan érzés mintha a mennyországba kerültél volna, azt érzed, hogy repülni tudnál, egy nagyon erős boldogság érzés.
Amit éreztek, azok a szimptómák, az elutasítástól való félelem, ezek a tünnetek szerelmi bánat, beteljesületlenség; a test vegetatív idegrendszerre ható negatív mentális struktúra.
A szerelem nem okoz negatív diszfunkcionális symphtómiát.
"az elutasítástól való félelem, ezek a tünnetek szerelmi bánat, beteljesületlenség; "
#12-es nagyon-nagyon szakszerű vagy, oda ne rohanjunk, de ezek - sajnos- hozzátartoznak a szerelemhez
"A szerelem, a szerelem,
A szerelem sötét verem;
Beleestem, benne vagyok,
Nem láthatok, nem hallhatok."
Petőfi
Kedves #14
A függés nem szerelem.
Az anyukánkról le kell időben válni.
Szeparációs félelem, nem szerelem..
miből gondolod, hogy "függésről " írt a kérdező és én?
szerintem nem volt most itt ilyenről szó...
mi akkor a szerelem?
szerintem valakiben, egy lehatárolt formában meglátni a végtelent
ez megrendítő élmény, nálunk nagyobb élmény - ezért szólnak az énekek, versek "sötét veremről" amibe "beleestem" "átkozott gyötrelemről" vagy arról "beborít"
A kérdező csak a fizikai hatásairól ír, "nem romantikus alkat", most itt az ideje, hogy azzá váljon, a versek segítenek ennek a megrendítő élménynek a megfogalmazásában.
Shakespeare drámáiban az emberekre lesújt villámként a szerelem... Ilyen hőfokon persze csak rövid ideig tart, mert elégetné az embert - ennek kellene átmennie egy lassú görögtűzzé, ami életre szól. Ez persze ritkán sikerül. Mégis ezt az állapotot egész életünkben nem felejtjük el.
És ha elmúlt keressük. De mivel nagyobb nálunk, így nem is találjuk többet - a szerelem talál meg minket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!