Miért van az hogy facebook-on soká írnak vissza, hiába online az illető?
Sok embernél van az, hogy írok nekik, de nem olvassák el amit írok. Látni hogy online vagy éppen 1-2 perce volt online, tehát nem hiszem, hogy nem látja hogy új üzenete érkezik. Meg amúgy is minek megy fel facebookra/minek kapcsolja be a wifit vagy mobilnetet, ha nem olvassa el az üzeneteket? És olyan is van hogy írok neki pl 5-kor, de csak 7-kor válaszol, miközben többször is online volt 5 és 7 között. Valahogy nem értem ezt a logikát.
Persze most lehet mondani, hogy ezer oka lehet, de akkor is... Olyan érzésem van, hogy egyszerűen nem érdeklem őket, tojnak a fejemre.
Meg az is mikor írok, elolvassa, és nem válaszol 1 nap után se, mert elfelejti.
Én próbálok mindenkinek visszaírni mihamarabb, de sok embertől ezt nem kapom vissza. Persze vannak olyanok akikkel meg lehet normálisan beszélgetni facen, nem félórás szünetekkel.
Rákérdezni meg nem nagyon merek, mert valszeg ők lennének megsértődve.
Én is online vagyok, messengeren kikapcsoltam a láthatóságot, de elég belépnem a mobilböngészőbe, és online-nak jelez. Ezzel egy ismerősnél szembesültem...
Mobilon meg ugye el se lehet olvasni üziket. A másik meg, hogy nekem is pl. kell hangulat írogatni, amikor tudom, hogy tutira normálisan tudok válaszolni az illetőnek.
Igen, amint internetet kap az a sz.r a facebook már online-nak jelez, akkor is, ha fel sem néztél facebookra, és akkor is, ha be van állítva hogy offline a chet, kiírja hogy x alkalommal voltál utoljára vagy fenn vagy.. (Ergó kb semmi értelme.)
Úgyog ezzel csak okosan, ugyanis engem is és másokat is kiakasztana, ha valaki emiatt sértődne be, mert mondjuk nem rögtön, hanem fél vagy 2 óra múlva, de akár egy napra rá írok csak vissza... Az embernek legyen már dolga vagy élete, nem csak abból áll egy nap, hogy facebook-on figyeli ki mikor ír, hogy visszaírjon...
(Ráadásul ezen a foson ki sem tudod kapcsolni, hogy tényleg(!) ne lássák, ha fenn vagy, hiszen mondom, ha neten van, nem messengeren, már akkor is azt jelzi, hogy fenn vagy.)
Aki ezen megsértődik, hogy nem írnak neki rögtön vissza, az nem teljesen normális szerintem.
döbbenet, mert tényleg meg se kell nyitni hozzá adott böngészőt sem...elég, ha bejelentkeztél valamikor. hiába van háttérben, ki kell jelentkezni abból is, és akkor lehetsz off.
Tudnám, milyen majom találta ki. Annak lehet a barátja, aki azt, hogy bárki írhat már üzit...
Több oka is lehet a dolognak, felsorolok párat.
- Az illető elfoglalt, más dolga van. Megnézi az épp fontos üzeneteket, pl. munkával kapcsolatban és ennyi az aktivitása facebookon.
- Nincs jó kedve, nincs kedve beszélgetni.
- Nem érdekli az, amit írsz. Egyre többször tapasztalom, hogy a korosztályomban egyre több a fejletlen kommunikációjú ember. Nem esik le nekik a célzás, hogy nem érdekel az adott téma vagy amit ír. Aztán az egy szavas válaszokból sem. Sőt, volt, akivel közöltem, hogy az adott téma nem érdekel, ne írjon róla és mégis tovább írt. Aztán megsértődött és nem értette, hogy mi volt a tiltás oka.
- Fals aktivitás. Engem is sokszor jelzett aktívnak, amikor nem is voltam netközelben.
Általában tudja, ha írtak neki. Jelzi a rendszer, akár hangjelzéssel.
Telefonon is. Ha nem kattint rá, attól még a sorok között látta , hogy ki írt neki és a mondat elejét is megfigyelheti. Ha nem érdekli éppen, vagy nem akarja megtudni mi az üzenet, akkor rá se kattint. Mert mondjuk ha megnézi, akkor miért nem írt vissza, hiszen azt jelzi a rendszer, ha megnézte. Időpontra iktatva.
Miert van hogy az emberek azon görcsölnek mikor valaszolnak màr az olyan üzeneteikre hogy pl szia.
Es ennyi. Tema nincs, kerdes nincs, ötlet nincs.minek irnak az ilyenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!