Gonosz lennék ha megvádolom a munkatársaimat ezzel azzal és később mégis nekem lesz igazam? Vagy csak cinikus?
Sokszor neveztek már a munkahelyen gonosz rosszindulatú alaknak olyan dolgokért amikor valamit mondtam X munkatársra-és később igazam is lett-mégis én lennék a gonosz?
Csak példák!
- kollega betelefonál h beteg. Egy- két nap és jön állítja. Én csak legyintek-dehogy 1-2 nap, nem jön az 1 hétig! megkapom: de rosszindulatú vagy! Majd jön a telefon másnap: hát nem lett jobban a „beteg” és … nem jön a héten. És még én vagyok a gonosz…
- másik kollega jó ideje hetek óta táppénzen. találgatják mi baja lehet mikor jön. Én csak legyintek. Nincs annak semmi baja kamu az egész, talált más helyet nem is jön többet. Majd jönni fog egy levél hogy felmondott. Hú de gonosz vagyok ilyet hogy lehet mondani. Majd jön egy levél kollega felmondott indok: talált más helyet…. és még én vagyok gonosz.
- új ember kerül be, 20 éves takony se végzettsége se referenciája se semmi. Találgatják hogy került ide ilyen fiatalon zéró végzettséggel. Én csak legyintek. Biztos a főnök rokona, nem fog az bejárni dolgozni csak kell neki egy állás papíron. Fú de patkány vagyok ilyet mondani. Majd kiderül: a főnök fia másik házasságából és nem jár be dolgozni, de azért kapja a fizut és állásban van… és még én vagyok gonosz.
Szóval miért vádolnak gonoszsággal mert „rosszakat „ mondok erről arról –és ezek 90%-ban be is jönnek? Hogy mindenkiről mindig csakis a legrosszabbat feltételezem –és többnyire igazam is van?
Hogy mindenki egy hazug mocskos csaló kb a szememben – és lám- többnyire úgy is van?
20: én valóban nem orbániában élek, mert olyan nincs. Az sajnálatos, ha nálatok ez itatja át a hétköznapokat is. Nekünk van jobb dolgunk is, mint állandóan orbánon vagy gyurcsányon, vagy akárkin kattogni.
Egyébként a házépítéses szabadságos dologban téged csak az zavar, hogy nem is volt beteg? Az nem zavar, hogy nem tudta volna befejezni a házát, mert nem kapott szabadságot? Azért csinálnak úgy a többiek, mintha nem látnák, mert megértik. Felfogják, hogy nem jó dolgában talált ki ilyet.
"dologban téged csak az zavar, hogy nem is volt beteg"
Nem. Az zavar hogy mindenki játssza ezt a színjátékot hogy "biztos beteg volt" noha mindenki tudja hogy nem volt.
És van egy ember én aki ezt ki is mondja. És az a patás ördög lesz. Azért mert kimondta azt amit mindenki más is gondolt. És ami igaz.
Ha én ezt valaha megértem...
Ja és szolidaritás. Szted ha valaki beteg ki végzi a munkáját addig is? A többiek. Én is.
Na erről tán ennyit. Még dolgozom is helyette.
24: Amikor meg te nem dolgozol, akkor ők dolgoznak helyetted :)
Vagy te sose mész szabadságra? Sose vagy beteg sem?
De hogy jön ide az összefogás?
Ha valaki a munkahelyén kamuzik ahhoz mi köze bármiféle összefogásnak?
Úgy, zsenikém, hogy rájössz arra, hogy nem tudta volna másként megoldani. Lehet, hogy neked vannak inasaid, akik megépítik a házadat, neki nem voltak.
Ha hozzám jönne valaki ilyennel, hogy mit csináljon, biztos ajánlanám neki, hogy játssza el a beteget. Néha nincs más megoldás. Te meg csak legyintgetsz, mint valami sokat látott nagymamika.
Az életed nem szól másról, mások szabija a hobbid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!