Miért használja a legtöbb ember a prosti szó helyett a k betűs csúnya szót? Azért, mert primitívek?
Kedves 9-es! Itt a 8-as beszél/ír. A magyar nyelvtannal és a fogalmazással bevallom alásan elég sokszor meggyűlik a bajom. Diszgráfiás vagyok, de papír helyett inkább magántanárhoz jártam, hogy tartsam a lépést, így már nem merek erre hivatkozni. Sajnos este vagy szimplán csak mikor fáradt vagyok előfordul, hogy elütök, írok dolgokat, a fogalmazásom pedig olyan, amilyen. Nem-e elég, nem elég-e stb..stb.. próbálom megjegyezni, de az agyam mindig válogat melyik információ maradjon meg és melyiktől szabadul meg gyorsan. Remélem azért ígyis érthető volt, amit írtam. Ha mégsem kérlek nézzd el egy ilyen primitív lánynak, mint én vagyok.
"Értse meg Virág elvtárs, én teljesen hü.lye vagyok!"
Szerintem ez nem primitív. Sőt, a vulgáris nyelvezet szépirodalmi is lehet. [link]
De biztos Villon, József Attila, meg Faludy György is nagyon primitív emberek voltak. Már ha ezek a nevek mondanak valamit. Csortos és Karády pedig nemzetünk valaha volt leghíresebb színészei-színésznői között vannak, fiatalon is illik ismerni őket, ha már a kultúra a tárgy. Több ilyen irányú kutatás is készült, miszerint, akik káromokodnak, átlagosan intelligensebbek nem káromkodó társaiknál. Nyilván itt nem a műveletlen putris réteget kell érteni ez alatt, akik a g_cin, vagy a bäzdmegon kívül más szavakat nem nagyon tudnak használni, de aki elég okos és művelt, az megengedheti magának, hogy káromkodjon, mert a káromkodás a nyelvünk része, magyarban pedig különösen szépen és kreatívan lehet csinálni. Ellenben pl. az angollal, szegények mindenre csak fuckozni tudnak.
Amúgy meg a két szónak más a mélysége, nem ugyanazt a funkciót töltik be a nyelveben. A prosti az csak a foglalkozásra utal, és nem feltétlen degradáló, a kurvä ellenben a világon kb. mindenre használható, és negatív töltettel bír. Most ha beverem a kislábujjam az asztalba, elég hülyén hangzana, ha azt motyognám neki, hogy "a prosti anyádat".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!