A Rácz cigány vezetéknév?
Figyelt kérdés
2016. aug. 29. 17:51
1/10 anonim válasza:
"A Rácz név egy dél-szerbiai város régi nevéből származik. A XII. században már egyértelműen délszlávokra, elsősorban szerbekre használták ezt a népnevet. Olyanok is megkaphatták, akik csak beszélték a szerb nyelvet, esetleg csak öltözetükben vagy szokásaikban hasonlítottak rájuk. Esetleg arról a vidékről, vagy a szomszédságból származtak. Szeged környékén gyakrabban fordul elő családnévként."
2/10 anonim válasza:
Nem feltétlen ismerek több Rácz családnevűt is van aki cigány származású, van aki nem.
3/10 anonim válasza:
nem feltétlen, ismerek * (VESSZŐ LEMARADT :C)
4/10 anonim válasza:
A szerbeket hívták anno rácoknak, szóval inkább szerb.
5/10 anonim válasza:
Miért is lettünk lepontozva? Székesfehérváron konkrétan Rácvárosnak nevezik azt a negyedet (most skanzen), ahol a szerbek éltek.
6/10 anonim válasza:
En is kivancsi lennek ki pontozgatott le. x(
7/10 anonim válasza:
Szerintem azért lettetek lepontozva, mert a név eredetéről írtatok, s nem válaszoltatok konkrétan a kérdésre. Én ismerek cigányt is, és nem cigányt is Rácz vezetéknévvel. Nyilván nem egy Kolompár, de cigányok is viselhetik e nevet. Bár, a jelentése kétségkívül az, hogy "szerb".
9/10 anonim válasza:
A Ráczok, ha cigányok akkor biztosan romungrók... Anyukám is roma szóval innen tudom... Egyébként ismerek olyan Ráczokat akik magyarok... Szóval nem lehet tényként állítani, hogy ez a vezetéknév egy származást is alátámaszthat...
10/10 anonim válasza:
mármint romungro fajta cigány... szal van aki evvel a vezetéknévvel roma, magyar, szerb ... meg a keveredések során lehetnek magyar szerbek,szerb cigányok,magyar cigácok... Egyébként a romungro kifejezés a magyar és cigány ötvözetére alakult ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!