Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A csajok tényleg utálják...

A csajok tényleg utálják egymást vagy ez csak egy urban legend?

Figyelt kérdés
Van ez a közhelyszerű dolog, hogyha néhány csajt összezársz, akkor felfalják egymást, míg a fiúk összehaverkodnak és közösen lerészegednek. Van is egy vicc ezzel kapcsolatban, már nem emlékszem pontosan, hogy szól. Szóval van alapja ennek az állításnak, vagy teljes mértékben hülyeség? Ha ismertek ezzel a jelenséggel kapcsolatos csajos sztorikat, azt is írjátok le nyugodtan!

2016. aug. 19. 13:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Hát figyelj ide,lehet hogy ez egy örökség.Viszont a mai ember az mai,nem pedig ősi.Kifejlett személyiségei,jellemei vannak,emberismeretei és ez egyáltalán nem nemfüggő egyébként.Én még nem tapasztaltam ezt a fajta viselkedést sehol,csak vannak emberek akiket ki nem állhatok,bár ők tényleg szemetek,de én minden egyes nőt barátnak tekintek amíg keresztbe nem tesz nekem.És nem tartom kizártnak,hogy sok nő ilyen.

Persze,volt hogy nővérem éppen élete első munkahelyén dolgozott,friss diplomás volt meg minden és volt egy kolléganője,aki ki nem állhatta és állandóan szekálta,volt hogy kiabált is vele.Egyébként egy 40 éves nőről beszélünk,akinek 10 éves munkatapasztalata van,nem tudom mi volt a baja.Szóval az ilyen hárpiák mindenhol megtalálhatóak.Most máshová lett elhelyezve,ahol két női kollégája van és egészen jól kijönnek.Szóval,mindenhol megtalálható az a bizonyos két változat,ezt igazából mi döntjük el,hogy viszonyulunk a másikhoz.

2016. aug. 19. 21:20
 12/19 anonim ***** válasza:

"Vagy egy másik: nem tudom hány éve ketten összevesztek azon, hogy a cigányok jó emberek-e vagy nem... és ez miatt nem tudnak együtt dolgozni, és az egész csoportot megosztották (egyik fele az egyikkel van jóban, a másik a másikkal), és ilyen hülyeség miatt meg a kavarás meg a cirkusz minden nap, és a legegyszerűbb dolgokat nem tudják megoldani közösen. De persze szemtől szembe meg mosolyognak egymásra és dicsérik egymás ruháját... Engem meg állandóan állásfoglalásra kényszerítenek, hogy ugye, hogy a másik milyen szemét? És ha nem az ő szája íze szerint válaszolok, akkor meg rám is elkezdenek haragudni :D Holott engem egyáltalán nem érdekelnek a piti vitáik, hogy egymást miért utálják és miért nem tudnak felnőtt módjára viselkedni. "

10-es ezen igazán jót mosolyogtam. :D

Az sokkal jobban jellemzi a nőket,hogy egymással kicsesznek,pl.a középkorban(most visszamegyek a királyi családokhoz vagy a törökökhöz)gyakori volt hogy a hercegnők/szultánák egymást mérgezték meg és nem közvetlen háborút kezdtek.

Ez mindenhol meg van,viszont ez is csak sztereotípia a sok közül.Egy értelmes,intelligens nő elbírja viselni női társait.Nem minden nő utálja egymást,csak néha-néha valóban meg van a vita.Nekem egy barátnőm van,akiért meghalnék,vagy a tűzbe mennék szó szerint(alapból kevés emberért tenném meg).Szóval mondhatjuk hogy az urban legend és az igazság között van ez a dolog.

2016. aug. 19. 21:26
 13/19 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem minden nő ilyen. Ezt is leírtam abban a kérdésben, amit belinkeltem. Viszont azt az intrikát, amit idéztél, tényleg megtapasztaltam, és azóta már többször is hasonlót, más szituációkban.
2016. aug. 19. 21:36
 14/19 anonim ***** válasza:

Tudod nők között is vannak azok a fajták akik a gyengébbeket elnyomják(ezalatt az olyanokat értsd,akik nem álnok kígyók),ha pedig velük egyrangúval találkoznak,akkor harcolnak,hisztiznek.

Férfiak általában verekedéssel szoktak dolgokat lerendezni,vagy egyáltalán nem beszélnek a másikkal.De ők sem szokták a másik szemébe mondani hogy "Én utállak,takarodj innen",esetleg szarkasztikus kifejezéssel,bár ez már személyiségfüggő.

A nők viszont(most lehet általánosan beszélek,de nem)jobban megnézik női társaikat,még ha nem is kedvelik,akkor is elmondják hogy "jujj,de jó a ruhád",utána meg hátat fordít és megy az ócsárolás.Az ilyeneket Hárpiának hívják.Különös és érthetetlen teremtmények,akik nemtetszésüket nem közvetlen nyilvánítják ki,hanem a hátukba próbálnak marni.Undok sikolyaik vannak és még egymásnak is tudnak esni néha-néha.Ezeket az egyedeket mindenképp érdemes elkerülni.

2016. aug. 19. 21:45
 15/19 anonim ***** válasza:

Igen, tudtam, hogy ezen fogtok hőzöngeni; nem vagyunk állatok, nem az őskorban élünk, brühühü. Csakhogy ez nem igaz. Ugyanazok a törvények igazak ránk, mint az állati őseinkre, vagy az ősemberre. Bugyolálhatjuk akármilyen szép ideákba, attól igazak maradnak.

(Csak jelzem, hogy most egy hétig nem leszek, tehát személyre szóló (vagy személyeskedő) kommentekre nem tudok válaszolni.

2016. aug. 20. 09:26
 16/19 anonim ***** válasza:
Én nem azt mondom hogy nincs bennünk semmi olyan mint az őseinkben.Ők alapot képeznek.De az ember mégis el tud rugaszkodni állati és ősi jellemzőitől,mert kèpes gobdolkodni,érezni és személyiségét fejleszteni.Tud gondolkodni,mi helyes és mi nem.
2016. aug. 20. 18:50
 17/19 anonim ***** válasza:

#10-es vagyok. Annak ellenére, amit abban a válaszomban kifejtettem, én azon a véleményen vagyok, hogy az emberi viselkedést több dolog befolyásolja: egyrészt az öröklött tulajdonságok, másrészt a tanult jellemzők (amikor egy ember beleszocializálódik egy adott kultúrába).

Az öröklött tulajdonságok valamilyen szinten ma is megvannak, de az igaz, hogy a viselkedést inkább a tanult jellemzők, vagyis a szocializáció határozza meg. Ez azt jelenti, hogy pl. magunkkal hozott, öröklött tulajdonság, hogy a férfiak tipikusan a kaját hozzák a házhoz, a nők pedig a gyereket nevelik. Ez a mi kultúránkban viszont már nem így van, nálunk már a nők is úgy szocializálódnak, hogy ők is dolgoznak, karriert építenek stb., illetve a férfiak is felvehetik a GYES-t. Más civilizációban, pl. az iszlámban viszont nem így van (bár ott is eltérő ez, egy fundamentalista országban pl. még mindig a férfi keresi a pénzt, a nő a gyerekkel van inkább). A lényeg, hogy szinte mindegy, mit hozunk az evolúcióból, inkább a szocializáció határozza meg a viselkedést.

Viszont sok esetben mégis "erősebbek" a gének, mint a nevelés. Pl. az emberszabású majmok is megfogják egymás kezét, amikor üdvözlik egymást. Az embernél is van kézfogás. Ez pl. teljesen öröklött jellemző. Vagy ilyen pl. a csevegés is, minden embernek szüksége van arra, hogy a barátaival, barátnőivel, családtagjaival, munkatársaival stb. csak úgy beszélgessen a nap eseményeiről, pletykáljon, vagy sör mellett beszélgessen a haverokkal stb. Kinek kevesebb, kinek több mértékben, de egy normális lelkületű embernek erre szüksége van. Ez azonban nem emberi vonás, ez is evolúciós örökség, és a majmoknál is jelen van, csak ők más formában teszik ezt. A majmok kurkásszák, azaz tetvészik egymást, de ennek a cselekvésnek ugyanaz a funkciója, mint az embernél a céltalan, jól eső beszélgetésnek. Csak az embernél a beszéd azt eredményezi, hogy sokkal gyorsabban és több egyeddel tudja a "kurkászást" végezni, a majmok viszont csak egyszerre eggyel.

De pl. az érintés is ilyen dolog, mi emberek a szimpátiát, figyelmet ki szoktuk fejezni érintéssel is, viszont nem mindegy, hol érintjük meg a másikat. Pl. a váll vagy a felkar érintése teljesen elfogadott emberek között, akár még ismeretlenek között is. És tök érdekes, hogy bizonyos majom fajtáknál is ugyanezt megfigyelték!

Vagy a másik, hogy az emberi közösségeket továbbra is főként a férfiak vezetik. És ez mindig így fog maradni, általában minden országgyűlésen a férfiak vannak többségben, akármelyik országba megyünk. Persze vannak kivételek, léteznek női képviselők, és országokat is vezetnek nők, vannak nagy tekintélyű női politikusok (II. Katalin cárnő, Angela Merkel, Margaret Theatcher és még hosszan lehetne sorolni), de úgy egészében mindig is több volt a férfi politikus, mint a nő. Ez is evolúciós örökség, a közösség "ügyeit" a majom közösségekben is a hímek intézik, a nőstények feladata más. És a majom közösségekben is a hímek kooperálnak jobban, a nőstények pedig féltik a kicsinyeiket attól, hogy a hímjük egy másik nőstényhez pártol át, ezért a nőstények nincsenek jóban egymással. És az a helyzet, hogy ez a dolog az embernél is kiütközik szerintem.

Jó, nem azt mondom, hogy minden esetben, mert szerintem is inkább a szocializáció határozza meg, viszont nem 100%-ban. Bár az is igaz, hogy itt inkább egyes embereket kell nézni, hogy egyénenként kit hogy neveltek stb., de az evolúciós örökségünket sem lehet kizárni teljes egészében.

2016. aug. 21. 01:56
 18/19 anonim ***** válasza:
Még annyival egészíteném ki, hogy az öröklött dolgok és szocializáció mellett még természetesen csomó dolog is befolyásolja a viselkedést, egyéni habitus, vérmérséklet, intelligencia stb., csak ezekbe nem akartam belemenni.
2016. aug. 21. 01:58
 19/19 anonim ***** válasza:

Ah, 18:48, gondolom te pontoztál le engem is.

Hadd áruljak el valamit: az emberi faj nem csak 2000 éves, és a többszázezer év alatti ösztönök nem fognak csak úgy hipp-hopp eltűnni, csak me' beköszöntött a technika kora.

Vagy ha igen, megkérdezném, hogy a madarak miért nem szállnak egyszerűen buszra, amikor télire délre repülnének?

2016. aug. 21. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!