Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az idősek miért a fiatalokat...

Az idősek miért a fiatalokat szidják, ha ők így viselkednek?

Figyelt kérdés

Elmesélem, hogy mi történt velem (19L) nemrég. Az idősek és fiatalok közötti generációs különbségekre keresem a választ és arra, hogy miért történhetnek ilyenek.

A postán megcímeztem, a levelem, majd a sorszámkiosztóhoz léptem (ahol nem volt senki) és tanulmányoztam, hogy melyiket is nyomjam, amikor is valaki arrébb lökött majd a vállam felett átnyúlva megnyomta az ő számára optimális gombot, és megvárta a cetlit. A viselkedése miatt hosszasan bámultam rá, ekkor láttam csak meg, hogy 50 éves magyar (!) nő az illető és vártam a magyarázatot a jelenetre, majd minek után nem törődött velem, aki 20 cm-re voltam a fejétől, megkérdeztem, hogy tán zavarom-e. Megnyugtatásomra érkezett a kielégítő válasz egy vállrándítással: nem. Majd fogta magát és szépen helyet foglalt.

1. Nem nézegettem olyan sokáig a kijelzőt, hogy valaki azt megunja és emiatt tegyen így. Éppen csak oda léptem én is.

2. Ha a hölgynek esetleg sok cucca lett volna és cipekednie kellett volna, valahol még megérteném a sietséget, bár akkor sem értem, hogy 10, maximum 20 másodperc mit számít, így meg, hogy csak egy kistáska volt nála, főleg jogtalan.

3. Nem volt elég idős ahhoz, hogy így viselkedjen.

A kérdésem tehát nem az, hogy mit kellett volna tennem, mert arra 1-2 jobbnál jobb alternatívát már én is kiötöltem, hanem, hogy mire volt ez a személyem ellen irányuló cselekedet jó. Esetleg ha valakivel történt hasonló, azt is szívesen olvasom. Köszönöm :)

u.i. Nem sajnáltatás végett írtam ki a kérdést, mert nem lett bajom, egyszerűen csak rosszul esett és oktalannak, jogtalannak tartom.

2016. júl. 27. 16:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Utolsó, az adott kor formálja az adott generációt, amihez alkalmazkodni kell, ahhoz a világhoz, amit azok teremtettek, akik a mostani fiatalokat nevelik... Egyébként meg nem hiszem hogy a mobilnyomkodás idegesítőbb meg károsabb lenne, mint amit a kérdező írt.
2016. júl. 27. 21:17
 12/12 anonim ***** válasza:

Azért, mert nekik szabad, hiszen idősek, jobbak, és ők építettek fel az országot khm...

Egy idős ember meg teljesen más korban nőtt fel, alig van köze a mai világban, próbál ragaszkodni a régi „értékekekhez”. Raádásul burokban élnek, nyelvet nem beszélnek, a kis környezetükben társalognak a hozzájuk hasonló nem túl okos emberekkel, így nem veszik, hogy buták.

Papám példáját tudom mondani, aki szerencsére még mindig él, de egész életében próbára tette a körülötte lévő embereket. Neki volt mindig igaza van, senki nem szegült neki ellen, akármekkora baromságot mondott, és ezért egész életében tévedhetetlennek gondolta magát és egyáltalán nem ismer semmilyen határt. Meg kellett tanulnia, hogy nekem meg a testvéremnek már nem dirigál, mert egyszerűen nem csináljuk azt, amit mond.

De itt a gyk-n is láthatod, bizonyos idősek mennyire nem tudják, hol helyük. Most nemrég valami idős séf osztotta ki a fiatalokat, hogy ne menjenek ki külföldre, itthon tegyék jobbá az országot. Először ha élőben próbálna így nevelni, lehet, hogy úgy nyakon vágnám, hogy felállni nem tudna, aztán meg nevelgesse a családtagjait, ne idegeneket.

Aztán volt olyan is, hogy hosszú hajjal lilában bicikliztem, erre egy nyugdíjas polgárőr morgott valamit az orra alatt, de olyan is volt, hogy később kellett a Duna-partra mennem biciklizni, mert ott volt egy idős festőművész, aki mindenkinek kéretlen tanácsokat adott.

A „Felneveltünk egy életképtelen generációt” című írás tényleg jó példa (Valaki írta a GYK-n is) arra, mikor egy piacképes tudással nem rendelkező, egész életében keveset kereső idős tanárnő erős szereptévesztésben van, és meg van sértődve, amiért a tudása elavult és a fiatalok nem olyan szolgalelkűek, mint ő. A kedvencem az volt, amikor ezt az írást egy egykori főnököm, egy 100 kg- os érettségivel rendelkező nő is lájkolta, akinek a tudása kimerült a fénymásolásban. Ő is borzsztóan meg volt sértődve, amiért minden fiatal otthagyta a cégét, és továbblépett.

2023. ápr. 2. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!