Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi ez a "tipikus magyar"...

Mi ez a "tipikus magyar" tulajdonság?

Figyelt kérdés

Honnan veszi bárki, hogyan terjedt el, hogy ilyen van? Nincs olyan, hogy valaki "tipikusan" bármilyen! 4 évet éltem Svájcban, kettőt Németországban, biztosan állítom, hogy mindenhol pont ugyanazok a karakterek vannak.

(Nem mondom, jóval le vagyunk maradva Nyugat-Európa mögött, de ez nem a magyarságunkból fakad, hanem a politikusok 100%-os inkompetenciájából, addig, amíg mindenki a saját zsebével van elfoglalva, addig nincs kapacitás megértetni az emberekkel, hogy miért fontos a szelektív szemétgyűjtés, az állatvédelem, az önkéntes munka és a többi)

Viszont sehol máshol nem mondogatják semmi negatív tulajdonságokkal rendelkező emberre, hogy te tipikusan ilyen-olyan nemzetiségű vagy. Ez nektek honnan jön? Öngyűlölet, önkritika? Mert csak a magyar "magyarozza" le a másik magyart! Mi ez?

2016. júl. 27. 12:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez a turáni átok.
2016. júl. 27. 12:31
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Na igen.. tipikusan magyar szokás azt emlegetni hogy "tipikusan magyar szokás" :P
2016. júl. 27. 12:34
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
azért mondják mert a magyarok 80%-a ilyen tipikus viselkedésű. rosszindulat, gonoszság, ésatöbbi.
2016. júl. 27. 13:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus magyar tulajdonság, de ez szerintem a kommunizmusból ragadt rajtunk (a besúgó szokásból) és már genetikai hogy mindig a másikkal foglalkozunk. Nem a saját életükkel kritikusok hanem máséval.
2016. júl. 27. 14:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Tipikus magyar tulajdonság: Irigy,sértődékeny,kétszínű, nincs önálló gondolatai ..stb
2016. júl. 27. 14:31
 6/8 anonim ***** válasza:
...sunyi,alattomos,"felfelé nyal,lefelé tapos"...
2016. júl. 27. 18:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Tipikus magyar az irigy , sértődékeny, rosszindulatú...? Ismerek embert, aki önkénteskedik, ismerek embert, aki súlyos beteg és mindenen mosolyog, ismerek olyat is, aki bármikor kiállna a barátaiért, ha baj van... vannak rosszindulatúak is sokan, de nagyon sok jó magyar ember is van, ebbe biztos vagyok. A kérdezővel együtt én sem értem ezt az egészet... mindenhol vannak jó és rossz emberek.
2016. júl. 27. 21:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Már megfigyeltem, hogy aki ezt a lózungot ismételgeti, talán az a legnagyobb "tipikus magyar". Aki annyira nem elégedett a környezetével, az szép csendben kimegy külföldre, hogy egy más felfogású társadalomban nyugodtabb élete legyen. Viszont rengeteg olyan lúzer, tehetetlen ismerősöm van, aki minden egyes vitatkozásnál/konfliktusnál bedobja ezt a nevetséges szállóigét, közben meg egy mondatot nem tudna kinyögni angolul és ugyanolyan negatív, gyűlölködő, irigy habitussal rendelkezik, mint amit másokról feltételez csak éppen saját maga nem vesz róla tudomást.
2016. júl. 28. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!