A rendszeres sportolástól tényleg magasabb lesz az ember, mint alapból lenne?
Figyelt kérdés
Most vagyok 23, sosem sportoltam (igaz legalább vékony vagyok), de nem is nőttem olyan nagyra, mert csak 170 vagyok. Viszont olvastam egy ilyen tévhiteket cáfoló rövid írást, ahol azt az állítást cáfolták meg miszerint a kondizás gátolja a növekedést. Mivel már nem mehetek vissza az időben, hogy új életet kezdjek, ezért a kérdésem megcáfolása céljából olyan srácok válaszait várom, akik a serdülőkorban történő rendszeres sport ellenére is alacsonyak (<173) lettek huszonéves korukra. Illetve ha tudjátok a szüleitek magasságát is írjátok le pls!2016. júl. 27. 07:32
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem igazán lehet az eleve "kódolt" testmagasságon változtatni sporttal. Ráadásul sportra válogatja milyen hatással van a szervezetre. azt mondják az úszás segíthet magasabbnak lenni. De pl néhány súlyzós gyakorlatra azt mondják gátolja a növekedést a gerincoszlop terhelése miatt.
2/5 anonim válasza:
Nekem volt anno. egy osztálytársam, aki 150-155 centisről 190-re nőtt :D Mellette kosarazott.
4/5 anonim válasza:
A helyes válasz az, hogy a célirányosan végzett rendszeres sport elősegítheti a belénkkódolt genetikai maximum elérését. A mozgás hatására nagyobb mennyiségben növekedési hormon termelődik, ez is segíti a dolgot. Az előbbi pédában írt 155-ről való 190 centire növést elősegítette a kosarazás, de anélkül is nagy eséllyel 186-188 centi melgett volna az illető.
5/5 Sunshinedoll válasza:
Nem, viszont a jó gerincmobilitás és stabilitás segít visszaállítani a gerinccsigolyák közötti porcok megfelelő víztartalmát, ezáltal a sok tunyulástól összeesett, merev gerincedet pár centivel megnyújthatod :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!