Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi van akkor ha egy pszichopat...

Sansa LannisterStark kérdése:

Mi van akkor ha egy pszichopata összejön egy nála is erősebb pszichopatával?

Figyelt kérdés

Ugyebár kétféle van: az egyik örök élősködő és lúzer, aki folyton áldozatot játszik, miközben mások az ő áldozatai.

A másik erős és független, mások eltiprásával kapaszkodott fel. Mi van ha véletlen két ilyen párkapcsolatban összejön? Az erős nyilván el fogja nyomni a gyengét, de mit csinál a gyenge? Mikor látja be, hogy ezt az embert nem tudja kihasználni, és hogyan próbálkozik mégis rajta is élősködni meg őt is átverni?

2016. júl. 25. 17:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Jólvan, akkor konkretizáljuk.

Egy férfiról van szó, aki megszokta, hogy élősködik a barátain, alig dolgozik valamicskét, a nőket halálba gyalázza, néha meg is erőszakolja őket, ha sikerül. Mindenféle érzelem nélkül. Azonban ő egy gyenge jellem, függ a környezetében élőktől, mert önállóan nem tudja magát eltartani.

Aztán találkozik egy nővel, aki még nála is durvább dolgokat csinál, eleinte azt hiszi, majd kihasználja a nőt, aztán ahogy megismeri, rájön hogy hopsz, ez most nem fog működni. A nő sokkal profibb és szilárdabb akaratú, így becsicskítja a pasit.

Mi történne ekkor a férfivel?

1. Felbátorodna, hogy de király, végre talált egy nőt, aki illik hozzá, és ketten együtt másokat szekálnak majd?

2. Elborzadna, hogy ezt még az ő gyomra se veszi be, és megjelenik benne az empátia? Vagyis kigyógyul a pszichopataságból?

2016. júl. 25. 18:55
 12/20 anonim ***** válasza:

Szia.

Beszéltem már sok olyannal akik pszichopaták és párkapcsolatban élnek. Tudják egymásról hogy azok, és ki is jönnek egymással, bár olyat is meséltek már hogy megpróbálták egymást megölni.

De szerintem ritka az, ha nem ismerik fel egymást és így kerülnek párkapcsolatba egymással, mert nem nehéz meglátni egy pszichopatának azt hogy még ki olyan mint ő. Tapasztalatból beszélek.

Egyébként ha két pszichopata próbálja egymást kihasználni abból nem sok dolog lesz, hisz nem tudják egymást nagyon manipulálni mert egyiknek sincsenek érzelmei... Többet ér ha összefognak.

2016. júl. 25. 19:05
 13/20 A kérdező kommentje:
12-es, kérlek erről írnál nekem részletesen? Mindenféle dologra kíváncsi vagyok, amit hallottál róluk.
2016. júl. 25. 19:26
 14/20 anonim ***** válasza:
Írtam privátban.
2016. júl. 25. 19:41
 15/20 anonim ***** válasza:
Szakemberek diagnosztizálták róluk, hogy pszichopaták?
2016. júl. 25. 19:53
 16/20 A kérdező kommentje:
15-ös, ez egy lényegtelen kérdés. Én tudom, hogy azok és kész. Egyébként a nagyon profi pszihók még a szakembert is meg tudják téveszteni, úgyhogy továbbra is fölösleges őket dokihoz küldeni. Az egyik mondjuk rengetegszer volt, de egyik doki se vette észre rajta, én meg vele éltem, én tudtam.
2016. júl. 25. 22:18
 17/20 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy a kérdés leglényegesebb pontja. Itt naponta kiír valaki egy kérdést a pszichopata ismerőseiről, csakhogy nincs ennyi pszichopata a világon.

"Én tudom, hogy azok és kész." Nem, ettől még nem lesznek azok.

És úgy tűnik, most is a szokásos helyzet áll. Vele éltél, ezért érzelmileg mélyebben átéled a dolgot. Nem tudsz tárgyilagos maradni.

2016. júl. 25. 22:34
 18/20 A kérdező kommentje:
Minden 10-ik ember az, ezt éppenséggel orvosi tények bizonyítják. Egyébként meg tökmindegy, mert általánosságban kérdeztem, nem kifejezetten róluk van szó. Csak kíváncsi vagyok, milyen lehet ez.
2016. júl. 25. 22:38
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te szerintem kevered a pszichopatákat és a szociopatákat. Ez a kettő az antiszociális személyiségzavar két fajtája. Az élősködő az inkább a szociopata, akinek a viselkedése, érzéketlensége mások felé a negatív hatásokra, élményekre adott válasza, míg az a pszichopata, aki úgy született, hogy képtelen együtt érezni és így könnyedén tipor el másokat. Persze nem aranyszabály, hogy egy szociopata csak élősködő lehet nagy tervek nélkül és egy pszichopata nem minden esetben lesz sikeres és erős, de nagy átlagban így lehet őket elkülöníteni.

"1. Felbátorodna, hogy de király, végre talált egy nőt, aki illik hozzá, és ketten együtt másokat szekálnak majd?"

Lehet, hogy így lenne, de ne feledjük el, hogy olyan emberekről beszélünk, akik a másikat is bármikor eltudják dobni, ha érdekük úgy kívánja, mivel nem nagyon van bennük empátia önmagukon kívül senki iránt és kötődni sem képesek, főleg a pszichopaták. Ha szorulna a hurok a nyakuk körül simán beáldoznák egymást.

"2. Elborzadna, hogy ezt még az ő gyomra se veszi be, és megjelenik benne az empátia? Vagyis kigyógyul a pszichopataságból?"

Ilyen csak a szociopatával történhetne meg, de arra sincs nagy esély. Az antiszociális személyiségzavarból nem lehet kigyógyulni. Szociopatáknál részleges eredményeket ellehet érni, mivel ők érzelmekkel születtek, így valamennyire lehet fejleszteni az empátiájukat, de arról nem hallottam, hogy valaki kigyógyult volna ebből. Pszichopatáknál meg teljesen kizárt a dolog. Nekik az agyuk azon része ami az empátiáért felelős nem működik. Ők teljesen máshogy élik meg a dolgokat, mint egy normális ember. Ha megnézel interview-kat antiszociális személyiségzavarban lévő bűnözőkkel, láthatod, hogy ők még a gyilkosságokról is amiket elkövettek olyan közönnyel beszélnek, mintha csak egy szúnyogot csaptak volna le. Ha ez nem vált ki belőlük semmit, akkor egy kis szekálás főleg nem fog kiváltani antiszociális emberekből olyan dolgokat, hogy elborzadjanak és hirtelen legyen empátiájuk.

2016. júl. 26. 11:49
 20/20 anonim ***** válasza:

Az utolsónak igaza van.

A kérdező úgy keveri a szrt hogy az hihetetlen.

Te nem tudod, milyen egy pszichopata.

Ő nem öl, tudna, de nem teszi mert tudja a következményeit, és minek ha az eltusolás nehéz, és nem is éri meg annyira...

2017. márc. 16. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!