Hogyan tudnám legyőzni a kondizással kapcsolatos gátlásaimat?
Köszönöm a válaszokat. Egy fontos kérdésem még lenne. Kezdőként muszáj az első néhány alkalommal személyi edző segítségét kérnem? Még akkor is, ha előtte alaposan belevésem magamat a témába/gépek használatába (YouTube, szakirodalom)? Mint már említettem nagyon introvertált vagyok (vagy akinek jobban tetszik: lúzer) és a kisebb segítséget biztosan elfogadnám, de a látványos "mentorálástól" (még akkor is ha kedves lenne az edző) nem tudnám magamat annyira elengedni. Ilyen szituációra gondolok: https://www.youtube.com/watch?v=7qM-DRn10SE
Inkább a saját magam, csendességében próbálnék fejlődni. Ez így lehetséges?
Én is csak azt tudom mondani, hogy nincs olyan hogy "oda való".
Edzeni nem azért jársz hogy másoknak mutogasd magad, hanem azért hogy fejleszd a tested. És amúgy is azt vettem észre, hogy alapvetően segítőkész emberek vannak, akik segítenek ha kell.
Én például mikor jobban nyomtam, segítettem másoknak, akik kezdők voltak, vagy nekem is segítettek, mutattak új edzéseket, meg mondták mikor mire kell figyelni. Azt is figyelembe kell venni, hogy ez nem egy egyszer odamegyek és csoda történik dolog, hanem tényleg folyamatos edzés, mozgás kell, és egy hosszú távú folyamat eredménye lesz, ráadásul ha elkezded, akkor jó ha a cél elérése után is tartod a szintet.
Meg alapból kinézni csak a majomkodni, dumálni lejáró kis nyikhajokat szokták, akik lemennek lőnek 2 szelfit és mennek haza. Ha valaki becsületesen dolgozik, akkor azt nem nézik ki.
Vagy ahogy írják, otthon is el lehet kezdeni, ha van 2 kézisúlyzód, akkor már tudsz vele karra, mellre, hátra edzeni, felhúzáshoz elég egy rúd a falon, fekvőtámasz, guggolások, stb...rengeteg olyan mozgásforma van amihez kezdetben elég az önsúly vagy kisebb súly.
A legtöbb konditeremben meglepően segítőkészek az emberek. Ha bénázol és meglátják, valószínűleg oda fog menni segíteni, és nem kinevetni fog.
Ha ennyire félsz hogy bénázol, próbáld ki a street workoutot. Abban is szépen lehet fejlődni, szinte bárhol edzhetsz, és kezdőként egyszerű gyakorlatok állnak rendelkezésedre.
Egyébként vannak még ehhez hasonló oktatóvideók?
https://www.youtube.com/playlist?list=PLfaj-Gf5BviEaxBm8i3gc..
Vagy ez nekem pont elég is lesz?
Mert gondolom a különböző konditermekben is hasonló elven működnek ezek a gépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!