Lehetnék enyhe színtévesztéssel katona? Ha igen akkor mégis milyen beosztásban?
"Az egészségi alkalmasságot kizáró leggyakoribb okok:
A rendvédelmi szervek hivatásos állományába, így a Rendészeti Szakközépiskolába is csak
egészségileg alkalmas személyek kerülhetnek, akik képesek az iskola elvégzése után a
rendvédelmi szerveknél végzendő feladatok ellátására....
*Színvakság (bármilyen mértéke), színtévesztés (anomaloszcopos lelet birtokában egyéni elbírálás alapján lehet alkalmas)."
"lehet az a probléma,hogy nem koncentrálok rá esetleg?"
Sajnos, ez nem így működik. A színtévesztésen nem lehet akarattal felülkerekedni.
Az meg, hogy a színeket el tudod különíteni - de hát ez csak visszanyelvészkedés a színtévesztés szóból, miközben a jelenség inkább az, hogy bizonyos szín bizonyos árnyalatait nem tudja az ember megkülönböztetni bizonyos más szín bizonyos árnyalataitól. Hát, ez pont a babos könyvből látszik... Bocs. Mikor én elkezdtem járni a feleségemmel, igen hamar megtanulta, hogy mely árnyalatokat nézek más színeknek. Azaz, én nem látom jól, hiába mondom. Egyébként, az a kissé szomorú igazság, hogy ha felraknád a számodra készült,színtévesztést korrigáló szemüveget, meglepődnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!