Az amerikaiak miért hordanak cipőt bent a házban? :/
Passz, de a filmekben ezt én is mindig furcsálltam.
Meg azt is, hogy a pizsijüket is naponta váltogatják xD
Náluk nem szokás levenni, simán bemennek az utcaiban.
Nekem természetes, hogy levesszük de ha én mennék amerikaiakhoz vendégségbe, ők biztosan furán néznének ha levenném a cipőm és papucsot kérnék.
A pizsamát még meg is értem, hogy cserélik de ez így nekem kicsit paradoxon, hogy új pizsama minden nap de a kinti cipővel meg felfekszünk a kanapéra meg az ágyra...
Amúgy én már beszéltem erről amerikaival, mégpedig Finnországban. Ez azért lényeges, mert a finneknél alap hogy nem csak a házban veszik le a cipőt, hanem pl. a gyerekek az iskolában is zokniban vannak, nem ritkán a felnőttek is ha olyan a munkahelyük, ahol sokat ülnek (iroda, programozók, stb.). Mindenki ilyen vastag zoknikban mászkál, amit sokszor a cipőbe való zoknira húznak rá. Szóval az amerikai fazon mellettem ült és csodálkozva megjegyezte, hogy nahát hogy tudnak a finnek zokniban lenni a házban, mekkora hülyeség levenni a cipőt, hiszen úgyis kell porszívózni/takarítani. Mire mondtam, hogy nálunk is le kell venni és bent papucsban vagy zokniban van a legtöbb ember, mire ő csodálkozott hogy nem gondolta volna, hogy ez ennyi helyen szokás.
Szóval náluk pont az a természetes, hogy csak este veszik le a cipőt lefekvés/fürdés előtt, amúgy a házban is rajtuk van.
Plusz érvként azt hozta fel a fazon, hogy amikor hazaérsz, valószínűleg délután vagy este azért még mész valahova/kimész a házból és akkor úgyis újra fel kéne húzni a cipőt, minek akkor egyáltalán levenni? :D
4-es voltam.
Nagyon egyszerű: A baromira egészségtelen (és elviselhetetlen) távfűtéses kultúrákban minimum 28 fok van egy lakásban lezárt radiátoroknál, sarkig tárt ablakokkal január közepén is... most meg inkább nem saccolnám meg. Nekünk pl. mióta egyéni fűtésünk lett, és anyám rettentő spórolásmániás, így 18-19 fokban élünk, a nyári hónapokat leszámítva. És ilyenkor az ember már kívánja a meleg cipőt a lábára, saját tapasztalat. Köztudott, hogy az angolszászok nem nagyon fűtik 15 foknál melegebbre a házaikat. Meg lehet azt is szokni, aki azt szokta meg, annak számára pedig a panelházakban uralkodó hőmérsékleti viszonyok az elviselhetetlenek.
A másik megoldás: a youtube-videóhoz kicsit "kinyalták" magukat, a többi 24 órában lehet, hogy a trikójuk, meg a bugyogójuk sincs rajtuk... Különben is a nyitott lábbelik ellen olyan egy lejárató kampányt folytatnak a mai kis taknyosok (franc tudja, miért jó nekik?), hogy aztán még 45-fokban is kénytelenek cipőben mászkálni... És mivel feltalálták maguknak a titokzoknit, állati okosnak képzelik vele magukat, hát kívülről nézve közröhej az egész, de hát hadd szenvedjenek, maguknak ásták a gödröt. Szóval lefogadom, hogy sokan egyszerűen nem mernek papucsban mutatkozni mások előtt, mert az most épp rettentő ciki, és azt csak 7 év alatt meg 70 év felett szabad a tatáknak, ugyebár, mint ahogy ezt ezernyi helyen olvastam volt. Legalább is mifelénk ez megy, Amerikában inkább a hőmérsékletben keresném a megoldást.
#5 irod :
"De foleg arra, hogy miért fekszenek be az ágyba cipővel???? "
Nem is nagyon merek talagatni hogy ezt a baromsagot honna hallottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!