Mi váltja ki emberekből ezt az agressziót?
A frusztráció okozza. A számlák csak jönnek, beteg valaki a családban, a gyerek nem tanul jól, szar a munkahelye és alig keres... Rengeteg oka lehet, de a lényeg a frusztráció, amit nem tud kiélni így agresszívvá válik az egyén és máson tölti ki a dühét.
Legalábbis magamon ezt tapasztaltam, csak észrevettem és már tudom kontrollálni valamilyen szinten.
Dehogy a fusztráció okozza... Szerinted ha ezeknek nem kéne fizetniük a számlát, mert kifizetnék helyettük, akkor nem lennének ilyenek? Dehogynem, még ilyenebbek lennének. Ez csak kifogás. Mert az ne legyen fusztrált, akinek szintén vannak számlái, de még bántják is?
Ez a fusztráció hülyeség. Aki meg azért gonoszkodik, mert jönnek a számlák, az akármi mástól is képes gonoszkodni. Az ilyen emberek jobb, ha ki is pusztulnak.
"Miért vagy gonosz?" - "Mert jönnek a számlák."
Röhej. Egyszerűen azért ilyen, mert szemét, és szeret szemétkedni, és fájdalmat okozni a másiknak. Mert ilyen. Nem elég, hogy tényleg jönnek a számlák, meg sok a betegség, de ő még szemétkedik is másokkal, mintha nem lenne elég problémája az embereknek!
Az edzés nem mindenre megoldás. Ráadásul sok esetben az is időt meg pénzt vesz igénybe. Az csináljon valamit magával, akinek nagy a pofája! Ne az, akinek nem az.
3: Akkor más, gazdagabb országokban miért nyugodtabbak sokkal az emberek? Ott miért tudnak normálisabban viselkedni?
Én még mindig azt mondom, hogy a frusztráció okozza, amit nem tudnak/akarnak máshol levezetni. Valahol pedig a feszkónak ki kell jönnie...
egész nap otthon ülnek nincs kapcsolatuk a kül világal
(ez a mai 20 évest és 40-60 éves korosztályra is igaz)
mikor már muszály emberekl közé menni lesokkolnak és bevizelnek a félelemtől
a gyengéiket agreszióval probálják leplezni
A nagy átlag morálisan mindig is ilyen alacsony szinten volt és ilyen is lesz a jövőben. Ne keress magyarázatot, mert ez az emberi természet része.
Vannak különcök, akik sokkal fejlettebbek morálisan mint az átlag, rendesek a többi emberrel stb., de a többség őket sem kíméli, ezért közülük is vannak akik inkább megpróbálnak integrálódni a tömegbe.
Ajánlok neked egy könyvet elolvasásra.
M. Scott Peck - Ördögi emberek
Számomra sok lényeges dolog megértésének egy fontos lépcsőfoka volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!