Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet köze a gyerekkorhoz...

Lehet köze a gyerekkorhoz annak, ha valaki nem tud kedveskedni és udvarolni?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy esetleg elhanyagolták, vagy valami rossz történt vele.

Mennyiben függ a gyerekkortól, ha valaki nem tudja kimutatni az érzéseit?

Vagy ez szimplán benne lehet alapból is az emberben?

2016. júl. 17. 19:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem függ neveléstől, hogy ha valaki nem tudja kifejezni az érzéseit. Sajnos én is ettől szenvedek, hogy tudom a férjem szeret, de szinte soha nem ölel át, soha nem sétáltunk kézen fogva utcán. Talán még a kapcsolat elején volt olyan. Azt látom a szülein, hogy ők sem valami romantikus emberek, ridegek, távolságtartók, és folyton csak elégedetlenkednek, reklamálnak. Egymással is, családon belül is. Puszit sem adnak egymásnak soha, és végképp nem ölelik meg egymást. Én meg olyan családban nőttem fel, ahol megöleljük egymást a mai napig is. Egyik nap olyan aranyos volta tesóm mikor meglátogatott. Sokat cuccoltunk befelé a kocsiból, és elmaradt az ölelés és a puszi. Majd bent a konyhában egyszer csak megszólal: Tesó! elmaradt valami. Kérdem mi? És széttárta a karját. :-) Olyan aranyos volt.
2016. júl. 17. 20:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyon függ a családi háttértől, de nem csak az otthoniak miatt alakulhat ki ilyen.

Valaki azért nem tanul meg szereti, vagy érzéseket kimutatni, mert nem látta, hogy kell.

De persze ez jellem kérdése is. Valaki nehezen beszél, fél hogy hülyeséget mond, vagy nem tudja hogy fogalmazzon, valaki meg akkor is fossa a szavakat, ha már 666-szor elmondta, amit akar.

2016. júl. 17. 20:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Természetesen igen. Ez egy hatáskomplexum.
2016. júl. 17. 20:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is lehet köze hozzá. Elvégre ha valaki nem látja gyerek korában a szüleitől, hogy hogyan ők hogyan mutatják ki az érzéseiket, illetve hogy hogyan viszonyulnak a másik nemhez, akkor maguktól elég nehezen tanulják meg. Teszem azt, az apa nem tanítja meg a fiát, hogy hogyan közeledjen a lányok felé, hogyan udvaroljon, akkor nem fogja tizen éves korában a haveroktól megtanulni, aztán majd csalódások érik és talán még a kedve is elmegy attól, hogy megtanulja amit nem látott kiskorában.
2016. júl. 17. 21:54
 5/5 anonim ***** válasza:

valamilyen szinten van köze hozzá de csak akkor ha teljes mértékben ezt a viselkedést látta és ezt tanulta.

egyébként személyiség miatt ilyen valaki.

van aki bunkó van aki nem van aki nem tudja kimutatni van aki kitudja... lehet ő is kiszeretné mutatni csak fél és ez nagyban befolyásol mindent.

2016. júl. 17. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!