Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudok élőben beszélg...

Miért nem tudok élőben beszélgetni?

Figyelt kérdés
Ne úgy képzeljétek el hogy ha hozzám szólnak nem válaszolok hanem nem tudom rendesen megfogalmazni amit szeretnék mondani. Interneten úgyahogy elbeszélgetek.

2016. júl. 9. 12:10
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

Sok embernél előfordul az ilyen. Interneten sokkal közlékenyebbek vagyunk, de sok mindentől függ az, hogy élőben mennyire tudunk jobban megnyílni.

Az én személyes tapasztalatom az, hogy én élőben is nagyon jól el tudok beszélgetni - de csak akkor, ha látom a másik felen is az érdeklődést.

Én, ha azt látom, hogy a másik fél visszafogott, csöndes, sőt, mi több: egyáltalán nem kommunikatív, csúnya szóval mondva, szinte már-már tiszta Antiszociális, akkor ugyan nekem nem száll el a bátorságom, csak a kedvem. Ha azt látom, hogy a beszélgető partner egyáltalán nem partner a kommunikációban, én egyszerűen elveszítem az érdeklődésemet iránta.

Kérdés: minek erőlködjek, ha azt látom, a másik nem akar beszélgetni? Semmi értelme a lelkesedésemnek, mert annyira de annyira lepattan róla minden, hogy nem lehet vele miről beszélgetni. Pusztán csak azért, mert nem kommunikatív.

Nálam ez a személyes tapasztalat, a másik fél hozzáállása és megnyilvánulása nyom nálam sokat a latban.

Persze, ha esetleg nagyon vonzódsz egy lányhoz vagy fiúhoz és zavarban vagy tőle, akkor lehet, ezért nem tudsz mit mondani, mert félsz, hogy nem tetszene az igazi éned a másiknak. Erre csak azt tudom mondani: teljesen fölösleges görcsölni. Ha megnyílsz előtte, akkor vagy elfogad olyannak, amilyen vagy, vagy nem.

Ha nem fogad el téged olyannak, amilyen vagy - akkor teljesen kár volt görcsölnöd miatta :) Majd találsz mást.

Ha csak egy tök vadidegen baráti társaságban vagy, akkor ott tulajdonképpen bármilyen, akármilyen témát feldobhatsz és beszélgethetsz róla. Ha a többi ember fogékony rá, akkor akármiről, akár még a bolhák szaporodásáról is el tudtok csevegni :) Ha nem, vagyis nem fogékonyak a társalgásra, akkor az nem a te hibád.

Szóval azt mondom, élőben nyugodtan add Önmagadat. Az, ha külső szemmel nézed magad, és tudod Önmagadban legbelül, mit szabad mondanod és mit nem, mikor foghatod magad vissza és mikor nem, ésatöbbi, nos ez csak jó, egyébiránt nyugodtan nyílj meg és beszélgess. Az, ha a dolog balul sül el - saját tapasztalataimból kiindulva -, nem feltétlenül a te hibád.

Csak bátran, ne túl közlékenyen, de ne is túl tartózkodóan, de nyugi, nem olyan bonyolult ez, csak beszélgess, és ha a másik ember kommunikatív, az már régen jó és beindul a beszélgetés :)

2016. júl. 9. 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Valószínűleg nem olvastál eleget, nem néztél IGÉNYES filmeket, ezért nincs megfelelő szókincsed, beszédkészséged.

Ezen lehet javítani.

2016. júl. 9. 12:30
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
2016. júl. 9. 12:33
 4/9 anonim ***** válasza:
83%

"megfelelő szókincs" meg "igényes filmek, könyvek"

hát ez az, én rengeteget olvasok, igényes filmeket is nézek, mégse tudok senkihez szólni, mert az átlag az se tudja miről van szó :D

2016. júl. 9. 12:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én őszintém mmondván kicsit zavarba jövök, mikor élőbe beszélgetek.

De próbálok nyílt lenni mindenkivel, aki hozzám szól, és én is ha látom, hogy a másik személy akivel beszélgetek érdeklődik, akkor valamiért mély benyomást tesz nekem, és egyből kialakul egy köztes kapcsolat.

Interneten pedig azért könnyebb beszélgetni, mert ha olyat írunk, szóval valamit, amit talán élőben nem menrénk a másik szemébe mondani, akkor nem látjuk az arcát, azt, hogy elvörösödik, vagy ilyesmi, s ha talán nem írsz vissza egyből, marad egy kis idő a gondolkodásra is, stb

Élőben viszont spontán kell beszélgetni, nem tudod előre, hogy mit mond a másik, és arra mit kell válaszoljál.

Nekem is vannak ezzel az "élőbe való beszélgetéssel" problémám, és azért próbálgatok javítani.

Próbálj te is nyitottabb lenni, legyél kedves a másik személlyel, és érdeklődjél te is felőle., és ne szégyelld magad. (én néha úgy érzem, hogy kicsit szégyellem magam, mikor valakivel beszélgetek, könnyen elvörösödök)

2016. júl. 9. 14:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Próbáld meg megfogalmazni jobban.

Lehet vmilyen gátlásod van, lehet csak nagyon gyakorlatlan vagy.

Ha 1., neveld át magad. Ha 2., gyakorolj erre ahol tudsz.

2016. júl. 9. 15:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2016. júl. 9. 16:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nagyon rágörcsölsz a válaszra, így akadályozod saját magad, hogy jól érezd magad egy társaságban. Próbálj meg lazább lenni. Én is ilyen vagyok: írásban jobb vagyok.
2016. júl. 10. 12:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm megpróbálom :)
2016. júl. 10. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!