Miért hiszi azt a legtöbb ember, hogy nekik alanyi jogos JÁR az ingyen szatyor?
Boltban dolgozom pénztárosként,és nem telik el úgy óra,hogy ne lenne legalább 4-5 felháborodott vevő ( leginkább nyugdíjasok ) akik mélységesen le vannak döbbenve,hogy : " mi az hogy nekem fizetnem kell a szatyorér!?"
Megértem persze,hogy nekik az a 20-30 forint is rengeteget jelent,de ha már vesz 20-30 ezer forint értékű tételt,miért tartja fel a sort,és kiabál,hogy neki az ingyen járna,meg hogy Ő elvből nem fizet szatyorért.
Volt mikor a panaszkönyvbe akart egy mama beírni,hogy Én biztos át akarom Őt verni,holott ki volt írva hatalmas piros betűkkel,hogy mennyibe kerül a szatyor. Őrület!
Unokatesóm egy másik boltban dolgozik hasonló pozícióban. Ugyanezeket hallja napestig. Volt aki inkább mindent otthagyott a szalagon,és szitkozódva távozott.
Miért hiszik azt,hogy ingyen megilletne minden embert a szatyor,mikor a környező országokban is pénzbe kerül?
Annyira szeretnek Nyugat-Európával érvelni,pedig voltam már elég sok országban,ahol szintén fizetni kellett a szatyorért. Angliában például 5 penny.
Sose értettem ezt a szatyorproblémát. Csak nekem evidens, hogy ha elmegyek vásárolni, viszek magammal szatyrot/táskát/hátizsákot, amibe esetleg több minden fér, mint egy átlagos nejlonszatyorba, valószínűleg erősebb is és nem kerülhetek kellemetlen helyzetbe, hogy vettem ötvenféle cuccot és nem tudom miben hazavinni?
A kulcsszó az INGYEN. Amiért nem kell fizetni, arra hirtelen tulajdonjogot formálunk, az kell, abból muszáj venni, az az enyém. Nincs értéke, illetve dehogy nincs, attól lesz értékes, hogy ingyen van. Akkor pedig nyilván másnak is ingyen van, a boltnak is, de ha nem, ezek a szemétmultik akkor is megtehetnék, hogy ingyen adják, mert csak. Nekem ez jár, hiszen csak egy szatyor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!