Egyes emberek miért asszociálnak rögtön az arroganciára, ha egy visszahúzódó emberrel találkoznak? Miért rendelnek a csendességhez nagyképűséget?
A csendes, visszahúzódó embert miért tartod arrogánsnak?
(Ha nem tartanád annak, nem szerepelne kérdésedben...)
Én nagyon visszahúzódó voltam, és ilyent én is tapasztaltam. Úgy hogy közben azt éreztem, hogy mindenkire felnézek és rokonszenvesnek tartok, csak épp nem fejezem ki annyira az érzéseimet. Egy társaságban nagyon elkönyveltek ennek, kiábrándultam.
Ha tudod magadról, hogy nem vagy az, semmiképp sem kell magadra venned. Azért asszociálnak erre, mert ennyi lehet a fogalmi rendszerükben, vagy ezt veszik észre leghamarabb.
De a címke-sértődéstől elnézve is lehet, hogy csak simán rosszul esnek nekik az ilyen ember, aki *valamiért* elkülönül.
Ha úgy vesszük, nagyon sokan úgy érzik, hogy a beszélgetésekben AZ ÉGVILÁGON semmi nehéz nincsen, szóval nagyon könnyelműen lehet ezzel takarózni, hogy visszahúzódásból nem barátkozol. Persze nem is kell megállás nélkül csevegni egy normális alap ismerkedéshez.
A számodra rokonszenves embereken kívül, pl. szoktál köszönni másoknak, meg ilyesmik?
Engem pont az ilyen emberek idegesítenek akiknek be nem áll a szájuk.:D
Ízlés kérdése, egyes emberek talán mindig is kritizálni fognak mindenkit, lehet, hogy másokra az osztályodban már mást mondanak. Sok mindent feltételeznek, még szerencse, hogy ezek csak "egyes emberek":)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!