Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek aki egy terroristá...

Szerintetek aki egy terroristára támad az őrült vagy hős?

Figyelt kérdés

! A szituáció kitalált, semmilyen ( avagy nagyon minimális ) valóság alapja nincs !

Tegyük fel, hogy egy pláza első emeletén vagytok egy ruha üzletben. Egyszer csak meghalljátok, hogy "Allahu akbar!" és géppisztoly lövések dördülnek. Ti az ablakhoz rohantok megnézni hogy mi történik és ekkor meglátjátok lent a földszinten a terroristát. Ti leguggoltok, biztonságban akartok lenni ( hiszen ez természetes ). Ámde ekkor elrohan mellettetek egy ember, maga előtt tolva egy ruhatartó fogast ( azt a nagy, nehéz, gurulós ruhatartót ). Kitolja a ruhákat ( meg természetesen a tartót ) az üzletből, odamegy a korláthoz és rádobja az alattatok lévő terroristára, majd ő is leugrik / lefut a lépcsőn ( a lényeg, hogy biztonságosan leér, nem sérül meg ) és elkezdi ütni a támadót.

( Igazából nem kell mellettetek sem lennie, a lényeg, hogy rátámad a terroristára. )

A történet szempontjából lényegtelen, hogy túléli-e az illető a támadást vagy a terrorista kerekedik felül.

A kérdés: szerintetek hős az illető, amiért a saját életét kockáztatta ( vagy fel is áldozta ) a többi emberért vagy egy őrült?

2016. jún. 3. 12:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez szerintem attól függ mi motiválja abban, hogy a saját testi épségét figyelmen kívül hagyva cselekedjen. Ha azért teszi, hogy másokat megmentsen, akkor hős. Ha a motiváció pusztító jellegű akkor őrült.
2016. jún. 3. 12:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Nyilvan hos, de vszinuleg ezzel holtan mar semmire sem megy.
2016. jún. 3. 12:54
 3/4 Firedoom ***** válasza:
Ha tuleli akkor hos ha nem akkor halott.
2016. jún. 3. 13:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Tízévesen nagy lelkesedéssel tudtam szavalni Petőfi Nemzeti dalát tényleg komolyan átéreztem, hogy "Sehonnai bitang ember, Ki most, ha kell, halni nem mer,Kinek drágább rongy élete, Mint a haza becsülete."

Bár most is hősiességnek érzem egyesek közösségért önfeláldozásra is képes áldozatvállaló készségét, én most már csak a szűk családom megmentésért kockáztatnám súlyosan saját biztonságomat, egyéb esetben magamtól ezt már őrültségnek érezném.

2016. jún. 3. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!