Hogyan küzdhetném le ezt az érzést/gondolatot? (részletezem)
Hát ez aranyos :) vagymi... Egyébként én is többet foglalkozok más emberekkel mint kéne. Mármint gondolatokat fecsérelek rájuk, ahogy Te is a pénztárnál, hogy "vajon mit gondolhat".
Rájöttem, hogy némiképp összefüggésben van az önbizalmammal a dolog, ugyanis abból sincs túl sok. Nekem csak a "leszarom tabletta" segít valamelyest, csak nagyon lassan hat. :O Na meg cseszheted a "tablettát" ha elfelejted "bevenni". Már ha érted mire célzok itt. :) Nem megy csak úgy egyik pillanatról a másikra, hogy "na akkor innentől mindenki le van szarva" ahhoz eszedbe is kell jutnia és energiát fektetni bele vagyis koncentrálni arra, hogy ne kezdj el mások gondolatain gondolkozni és pláne, hogy ez ne befolyásolja a saját tevékenységedet. Ez is olyan, hogy leírni könnyű, megvalósítani már nem annyira.
Remélhetőleg sikerül hamar alkalmazkodnod a helyzethez. Esetleg valamilyen gyors relaxációt kipróbálhatnál ha még nem tetted. Valami ilyesmire gondolok: https://www.youtube.com/watch?v=lVsJdE2-LNs
Bár meló közben nehéz lehet kivitelezni amikor nincs megállás egy percre sem.
Egyébként én gyakran feszült vagyok emberek között. Már sok éve, hogy rájöttem, hogy egy-egy mély levegővétel és lassú kifújás oldja a feszültséget bennem. Legtöbbször tudattalanul csinálom és van egy ismerősöm, aki mindig rákérdez, hogy mi a baj miért sóhajtozom. Nem igazán érti meg, hogy ilyenkor stressz oldás van folyamatban, mert realizálódik bennem, hogy nincs okom idegesnek lenni mégis gyomorgörcs kerülget.
Esetleg kipróbálhatod, miután letudtál egy vásárlót. Egy mély lélegzetvétel és ahogy kifújod a levegőt úgy engeded el az adott személyre fordított gondolataidat is. Volt, nincs, nem kell többé miatta rágódni ha bunkó volt, akkor bunkó volt, robbanjon csak szét a feje, ha képtelen néhány percet várakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!