Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A kelet-magyaroszágiakat,...

A kelet-magyaroszágiakat, erdélyi magyarok miért nézik le annyira?

Figyelt kérdés

Győrben tapasztaltam, hogy költöztek be az Alföldről dolgozni és a hátuk mögött mondták, hogy ők csak bevándorlók, meg alföldi parasztok, alacsonyabb kategóriát képviselnek. A határon túlik meg még ennél is lentebb vannak "értékben". Tudtam meg minap.

Ezt miért csinálják sokan?

2016. máj. 22. 17:42
 1/5 anonim ***** válasza:
7%
Szia. korod, nemed?
2016. máj. 22. 17:46
 2/5 anonim ***** válasza:
13%

Én győri vagyok és saját tapasztalat hogy a székelyek nagyon lusták a munkára (építőipar). Meg visszapofáznak a főnöknek, azonnal ki is rúgta őket a főnök. 4 székely is volt már a cégnél, egyik sem volt tovább egy-két hónapnál.

Sajnos Győr egy proligyűjtőhely lett, mindenki idecsődül. Persze aki nem ment odahaza, annak itt sem fog.

2016. máj. 22. 17:47
 3/5 anonim ***** válasza:
46%
Mindenki lenéz mindenkit.
2016. máj. 22. 18:13
 4/5 anonim ***** válasza:
59%
Sok hülye kicsinyes ember ,ha bármiben másnak érzi magát már lenézi a másikat. Magyarokra jellemző a széthúzás utálkozás, két falu lakossága is utálja egymást de még olyat is láttam hogy egy faluban az alvégi lenézte a felvégit és viszont. Ilyenektől mit lehet várni? És ez megy kicsiben és nagyban mindenfelé.
2016. máj. 22. 19:40
 5/5 anonim válasza:
63%
Én erdélyi vagyok,és nem nézek le senkit amiatt,hogy hová valósi,de azért az tagadhatatlan,hogy Magyarországon is elég sokan lenézik az erdélyieket.Olyanokat mondanak rólunk,hogy oláhok,románok,meglepődnek,hogy magyarul beszélünk,azt hiszik hogy nem tisztálkodunk,nincs amit megegyünk.Olyan is volt,hogy magyarországi rokonok tonnányi üditővel,meg vizzel érkeztek hozzánk,mert ki tudja lesz-e mit inni,meg semmit meg sem kóstoltak amit főztünk stb.Szóval azért ez az ellenszenv kölcsönös,mert mi is magyarok vagyunk,és nem azért de jobban őrizzük a hagyományokat mint a magyarországiak.
2016. máj. 22. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!