Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzik magukat feljogosít...

Miért érzik magukat feljogosítva az emberek, hogy kiadják és elolvassák a már meghalt írók (és egyéb hírességek) személyes naplóját?

Figyelt kérdés
2016. máj. 20. 14:42
 1/9 Inessential ***** válasza:
69%
Mert már mindegy nekik és ezzel is fennmaradnak.
2016. máj. 20. 14:45
 2/9 anonim ***** válasza:
55%
Erre az örökösök jogosultak. Ha az örökös ugy látja, engedélyezi. Te is ilyen hiresség vagy és félsz, hogy kiderülnek a titkaid?
2016. máj. 20. 14:46
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Ha úgy gondolkodnánk, mint te, nem lenne történészi szakma. Komolyan évszázadokkal ezelőtt élt emberek személyiségjogait védjük? Ha most megtalálnák Janus Pannonius naplóját, azt nem olvashatnánk el, mert nem egyezett bele?
2016. máj. 20. 14:59
 4/9 A kérdező kommentje:

"Te is ilyen hiresség vagy és félsz, hogy kiderülnek a titkaid?" Az ilyen válaszokat nem bírom. Nem csak engem érintő dolgokon szoktam gondolkodni, és bajnak tartom, ha te igen.

Némileg félreértettél, utolsó, de a válaszod jogos. Persze, történészek, irodalomtudósuk stb. olvassák, nem erről van szó. De van, amit kiadnak a nagyközönség számára, és a laikusok is olvashatják.

2016. máj. 20. 15:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez teszi őket halhatatlanná.

Én örülnék ha kiadnák hálálom után a naplómat sőt mindent amit valaha leírtam akár ide az oldalra véleményt. Ha nem is a nagyközönségnek de családon belül mindenképp jó lenne.

Engem is érdekelnének a felmenőim gondolatai és érzései de soha nem fogom megtudni őket. Az meg hogy egy két cselekedetét ismerem nem mond semmit róla.

2016. máj. 20. 15:21
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Igen, csak sokan tuti belemagyaráznak mindent.
2016. máj. 20. 16:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Az lehet, de ha ez sincs, akkor még távolabbiak lennének. Így mégis jobb eséllyel látjuk át az embert, mintha csak azt tudjuk róla, hogy mit tett vagy milyen művet írt.
2016. máj. 20. 16:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Pénzéhség. Nem tisztelnek semmit és senkit.

Ha valaki alkot valamit az az alkotása által lesz halhatatlan, és nem attól, hogy mások az életében vájkálnak.

De érdekes, hogy más fejében is megfordult ez a dolog. :D Jó tudni, hogy nem tiszteli mindenki leborulva azokat, akik azzal keresnek, hogy más magánéletét kiadják, fércelgetik és belelátnak dolgokat. :D :D :D

2016. máj. 20. 17:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk az se biztos, hogy tömegek olvassák József Attila naplóját, minden esetre érdekes.
2016. máj. 20. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!