Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nyíregyházán másabbak az...

Nyíregyházán másabbak az emberek mint Debrecenben?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra szeretnék kilyukadni,hogy itt Debrecenben ,ha át akarok menni a zebrán,olyan helyen ahol nincs lámpa csak simán zebra,szval itt Debrecenben az autósok kb. 50 %-a megáll és àtenged pedig le sem léptem még a járdáról és tudja,hogy át szeretnék menni és átenged,tehát olyan fele átenged fele nem áll meg. De az biztos,hogy itt nem kell sokat várni,hogy megálljon egy kocsi és átengedjen.

Nyíregyházán pedig várhatod ,hogy át tudj menni a zebrán ahol nincs ugye lámpa csak zebra,ott nem nagyon állnak meg. Ott kb. 95%-a nem áll meg,5% igen én ezt vettem észre. Nem törődnek ,vele hogy a gyalogos átmenne hanem megy mind mint az állat. Nagyon sokat vártam mire végűl egy kocsi megállt és átengedett.

Miért van ez? Ott Nyíregyházán az emberekkel van valami vagy érezhető,hogy Szabolcs megye vagy mi?

Pedig Debrecen sokkal nagyobb város meg több kocsi nagyobb a forgalom is. Szóval nem tudom.

Mi miatt van ez?

2016. máj. 14. 18:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Nyirgyen nagyon sok a paraszt, nem hiaba hívjak mas neves a varost Tirpákia néven.

De az autósnak le kell lasítania ha a zebrához közeledik, én alapból pesti vagyok, szóval megtanultam közlekedni, mert Bp-n ha nem lépsz le, akkor ott állhatsz, Szóval Nyiregyen is lelépek,igy megállnak!Neked kell hatarozottnak lenned!

2016. máj. 14. 18:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Pestet azért nem hozom fel ,mert ott érthető,mert ott tényleg hatalmas forgalom van de pl két kisebb városok között ilyen különbség.
2016. máj. 14. 18:42
 3/4 A kérdező kommentje:
A lelépéssel pedig vigyázni kell nagyon,mert ha azért lép le az ember,hogy a nem megállni szándékozó embert megállásra kényszerítse ,hogy márpedig ő át akar menni,akkor ugye az autós,ha nem is akart megállni, rátapos a fékre mert ,ha látja,hogy leléptek meg kell állni és akkor vagy meg tud állni vagy nem,ha nem még lehet az embert is elcsapja. Esetleg óvatosan lelépni de meg nem indulni.
2016. máj. 14. 18:46
 4/4 anonim ***** válasza:

A tirpákok a XVIII. Század közepétől az l. világháború végéig a Felvidékről az Alföldre, pontosabban Nyíregyházára és annak határába települt tótajkú népességet jelentik. Innen a tirpák év, de nem ez volt a kérdés.

Hogy miért nem állnak meg?! Azt sajnos én sem tudom. Én egy kis faluban élek, amin egy elég forgalmas főút halad át, ha át akarsz menni a zebrán, akkor neked kell várni. A mellettünk lévő kisvárosba ugyanazok az autósok mennek át, és érdekes módon, ott megállnak a zebra előtt.

2016. máj. 14. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!