Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell ilyen erőszakosnak...

Miért kell ilyen erőszakosnak lennie egy boltosnak?

Figyelt kérdés

Nyílt a panelunk aljában egy kisbolt. Először örültem neki. Nyilván nem ott intézném a havi bevásárlást, de heti több alkakommal elköltenék ott 1000-2000-et. Tök jó, ha főzés közben kell valami, vagy nincs otthon nasi, de nagyon kellene csak a földszintre kellene leszaladni.

A baj az, hogy a tulaj rettentő erőszakos. Ha bemegy az ember egy konkrét dologért, addig dumál ameddig nem sóz rá valamit az emberre.

Nem azzal van bajom, hogy kínál, javasol, hanem azzal, hogy"Ez most csak x forint és olyan finom, hallod ennyiért komolyan nem kapsz sehol, ezt nem hagyhatod itt, hallod..."kb mintha piacon lennénk.

Most is hozott valami pipere cuccokkat. Hiába mondtam, hogy nem kell, nincs is nálam annyi. Azt mondja nem baj, vigyem csak, aztán legközelebb behozom a pénzt, felírja.

Meg ha csak jövök ki a házból és talizunk a lépcsőházban, mert ott sertepertél folyton, már tolja is a szöveget, hogy hű milyen finomságokat hozott, menjek be.

Kezdem magam szabályosan kellemetlenül érezni miatta.

Hogy lehet az ilyet finoman leszerelni?

2016. máj. 8. 18:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne vásárolj nála semmit.
2016. máj. 8. 18:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerencsére nem sok ilyen boltossal volt dolgom (utcai árussal annál inkább), de első körben minidg érthetően és világosan kifejtem, hogy oké, elhiszem, hogy olcsó, meg jó, meg minden, de minek vegyem meg, minek adjak ki pénzt valamire, amire nincs szükségem? Ha ekkor jön a "de hát X év múlva majd lehet, hogy szükséged lesz rá", arra rendszerint megmondom, hogy "lehet, de X év múlva ki tudja, hogy ilyet szeretnék-e venni?"

Ha ebből nem ért, egyszerűen otthagyom, és/vagy többet nem megyek hozzá vásárolni.

2016. máj. 9. 01:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem érzi rajtad, hogy befolyásolható vagy.

Lehetőleg ne vásárolj nála, de ha mégis, és tukmál, akkor határozott hangon mondd ezt: "Köszönöm a tájékoztatást! Majd ÉN eldöntöm, hogy veszek-e belőle."

2016. máj. 9. 14:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Mert ez neki több bevétel, több pénz.

Kevés ilyen boltossal találkoztam, de egy határozott közlés után mind megértette, hogy nem kérek mást. Egy volt, aki nem és tovább mondta. Leraktam az árut és szó nélkül kisétáltam. A következő alkalommal nem akart rám sózni semmit.

2016. máj. 9. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!