Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti szoktatok köszönni a...

Ti szoktatok köszönni a buszon a sofőrnek? Akkor is ha nem ismeritek?

Figyelt kérdés
Én nem nagyon szoktam köszönni, és nem azért mert bunkó vagyok,hanem mert a velem egykorúak (16) sziát köszönnek neki,de szinte az apám lehetne,ezért fura lenne azt köszönni,de a csókolom is fura lenne,hisz kb. egyedül én köszönnek úgy neki,és ugye nekem meg nem engedte meg hogy tegezzem. Vagy ti hogy szoktatok köszönni?
2016. máj. 4. 19:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
20%

Lehet bunkó vagyok de ha nem veszek jegyet, csak elsétálok mellette, és nem is ismerem, akkor én nem szoktam köszönni. Szerintem hülyét kap a sok köszönőtől.

KÖzépiskolásként simán köszönhetsz neki hellót, ha más is. Olyan 35 évesnek még biztos.

2016. máj. 4. 22:36
 12/15 anonim ***** válasza:
45%
Csak Budapesten belül utazok busszal, érdekes lenne, ha felszállnék az utolsó ajtón, előreverekednék, és odaköszönnék neki. Szerintem ő nézne a legjobban.
2016. máj. 5. 02:48
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha egy szolgáltatást igénybe veszel, illik köszönni annak, aki a szolgáltatást nyújtja.

A "jó napot" pedig diplomatikus és semleges köszönés, javaslom a rendszeres használatát ilyen helyzetekben.

2016. máj. 5. 10:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha elsó ajtónál szállok fel, szoktam. Amúgy meg nem fogok előrerohangálni, sem ordibálni neki, hogy szia / jó napot. Én amúgy jó napit kívánokkal szoktam köszönni buszsofőrnek meg kb. mindenkinek, akit nem ismerek, és nem 20 év alatti. Lehet, hogy a többiek jobban ismerik... de az is, hogy nincsenek megnevelve (és akkor ehhez jön az is, hogy McDonald'sban, mindenhol ki van adva, hogy a 80 éves nénit is tegezni kell, mert fiatalos cég vagyunk...).
2016. máj. 5. 12:44
 15/15 anonim ***** válasza:
melyik mekiben dolgozol, előző? mert volt lakótársam azt mondja, náluk már nem erőltetik, mert annyira nem tudták megszokni, hogy mindenkit tegezzenek, de engem is magáztak ma az Astoriánál, pedig szerintem annyira nem vagyok öreg.
2016. máj. 5. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!