Miért tartják az eladók szemtelenségnek, ha vásárlásnál telefonálok és zenét hallgatok?
Figyelt kérdés
Bemegyek a boltba, köszönök az eladónak, ha nagyobb a bolt, a pénztárnál köszönök, amikor fizetek, elmomdom udvaroasan, hogy kérek szépen egy szatyrot vagy köszönöm, semmi mást nem kérek, majd fizetés után további szép napot kívánok és elköszönök. Miben lenne ez más, ha nem hallgatnék zenét vagy nem telefonálnék, ez miben lenne más?
Én is dolgoztam eladóként és ez engem sosem zavart.
2016. ápr. 24. 02:22
1/7 anonim válasza:
Engem ilyesmi sosem zavar, mivel én telefonon kapom az ukázt, mit is kell vennem.
2/7 anonim válasza:
Mert mindig az az ember élvez elsőbbséget, akivel egy légtérben vagy. Tiszteld meg azzal, hogy csak rá koncentrálsz ilyenkor. Az eladó is intézhet feléd kérdéseket, ami a vásárlással jár, amiket neki mondjuk kötelező feltennie, és úgy tűnhet, ezeket akarod hárítani. A telefonálással akadályozod a munkáját. Ezen kívül, akivel telefonálsz, az nyilván tud várni. Ha nem tudna, mert mondjuk valami baj történt volna, akkor bizonyára te sem vásárolgatnál éppen.
3/7 MZ.per.X válasza:
Előzőhöz hozzátennék annyit, hogy nem csak hogy egy légtérben vagy vele, hanem konkrétan kontaktusba is kerültök, ilyenkor illik legalább arra a pár percre nem parasztnak lenni. Egyszerűen alap dolog hogy megtiszteled a másikat a figyelmeddel, és nem úgy kezeled mint egy parkolóautomatát, hogy bedobod a pénzt oszt jó napot.
4/7 anonim válasza:
A pénztáros mit mondhatna ami érdekelne éppen,és figyelmesen hallanom kellene? A végösszeg ki van írva a gépre,még azt se kell mondania. Szóval odaadom a pénzt mobilozás közben is és a visszajárót is el tudom venni. Nem fogom ezért megszakítani a fontos hívásokat. És még a végén köszönni is szoktam. Szerintem a pénztárosnak is teljesen mindegy napi több ezer vevőt lát darab darab mindegyik le sem xarja ki mit csinál ,ha nem szól be nekik valamit.Azt meg nem szoktam.
5/7 anonim válasza:
Tiszteletlenség, illetlen és valószínű senki sem kíváncsi egy magán telefonbeszélgetésre vagy arra, hogy éppen milyen zenét hallgatsz. Ez szimpla kedvességen/emberségen múlik, hogy megtisztelsz egy másik embert, hogy rá figyelsz, mikor vele kapcsolatba kerülsz, még ha csak 5 percre is.
6/7 anonim válasza:
Én boltban dolgozok és a többség mindig lerakja a telefont amíg ki nem fizeti a dolgokat. Te se örülnél neki ha kérdeznél valakitől valamit de meg se hallgat mert zenét hallgat vagy telefonál...nem illik és kész. És nem csak a végösszeget kell mondani látszik ennyire figyelsz oda egy boltban... előttem csak külföldi beszélt telefonon de aki zenét hallgat az megállitja kiveszi a füléből addig ..istenem 2 percbe nem szakadsz bele....te se örülnél neki.
7/7 anonim válasza:
Kedves utolso! Teljesen igaz amit mondasz, hogy tiszteljuk meg egymast addig ameddig fizetunk, de nem minden szituacioban van ez igy :) pl egy nagy aruhazban ahol vannak a sorba mogotted meg 10-20an nem biztos h minden ilyesmi illemszabalyra idot kell forditani :)) de ha pl egy kisboltban vagy akkor az az alap h megtiszteljuk a masikat :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!