Szerintetek milyen lenne egy olyan világ, amiben kizárólag nők élnek?
Mondjuk a férfiak kihaltak és a nők szűznemzéssel vagy klónozással tartják fent magukat.
Milyen lenne egy ilyen világban a társadalom, kultúra stb.?
Pont ezt akartam írni. :D
Egyébként nyilván nagyon más lenne, talán kiesnének a férfias karakterek (pl. motorverseny, de ez egy erős általánosítás), vagy talán a nők egy része venné fel ezeket a dolgokat.
Egyes vagyok :D
#3 nyugi csak idéztem egy viccet c:
Szerintem ezt nem igazán lehet megmondani, persze a kósza hipotézisek is érdekesek. De extrapoláció, ismeretlen új körülmények között, nincs mire támaszkodni, illetve nem elég.
Nyilván egy csomó jelenleg férfiasabb szerepet a nők vennének át. Motorverseny pont lenne, mert a nők is szeretnek motorozni, mert motorozni jó.
Bizonyára jóval kevesebb lenne a háború, egy nő már biológiai szerepénél és nagyobb empátiája (ugye statisztikailag van olyan neki? sok nőn nem látszik ám) folytán is jobban értékeli az emberi életet, de ez csak kósza gondolat a részemről, nem vagyok benne biztos. Csak épp logikusnak tűnik, hogy aki sok évig nevelget egy gyermeket, az nem akarja megöletni, de még a másét sem, persze attól függ, milyen okból, mert nem mindegy, hogy a nemzet szabadsága vagy egy kis földcsík birtoklása a cél...
Nyilván ha a nők nem vennének át dolgokat, s pláne ha sztereotíp nők lennének csak, az elég ferde helyzetet eredményezne (ahogy ugyanez lenne a csak férfi esetben is), de a megváltozott körülmények hatására átalakulnának a nők is, pontosabban a felmerülő igény miatt kihasználnák azokat a képességeiket, hajlamaikat, amik amúgyis vannak (sok dolog pedig tanulható) s amikre szükség van...
Nagyon sokminden megváltozna, de ha ebbe belegondolok, akkor már kezdek elveszni... Érdekesek lennének a társas kapcsolatok, azok durván mások lennének, természetesen, nincs férfi, a gyermeknek egy szülője van... Ehhez már valami zseniális agy kell, sok idővel és tudással, hogy megtippelje, mi történhetne.
Nagyon jó. :)))
Igazából furcsa volna, rengeteg konfliktus volna így is, több mint a férfiak létezésével, de ezek olyan marhaságok végett volnának, hogy ruhák, cipők, meg hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!