Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek milyen lenne egy...

Szerintetek milyen lenne egy olyan világ, amiben kizárólag nők élnek?

Figyelt kérdés

Mondjuk a férfiak kihaltak és a nők szűznemzéssel vagy klónozással tartják fent magukat.

Milyen lenne egy ilyen világban a társadalom, kultúra stb.?

2016. ápr. 21. 21:15
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Nem lennének háborúk csak sok féltékeny ország ami nem állna szóba egymással ;D
2016. ápr. 21. 21:18
 2/10 anonim ***** válasza:

Pont ezt akartam írni. :D

Egyébként nyilván nagyon más lenne, talán kiesnének a férfias karakterek (pl. motorverseny, de ez egy erős általánosítás), vagy talán a nők egy része venné fel ezeket a dolgokat.

2016. ápr. 21. 21:24
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
#1 lenne háború! Azért mert azt mondják világbéke, még ki tudnák kaparni egymás szemét.
2016. ápr. 21. 21:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Talán a Végtelen Határok című sci-fi sorozatnak volt egy ilyen része. :)
2016. ápr. 21. 21:27
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyes vagyok :D

#3 nyugi csak idéztem egy viccet c:

2016. ápr. 21. 21:28
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt nem igazán lehet megmondani, persze a kósza hipotézisek is érdekesek. De extrapoláció, ismeretlen új körülmények között, nincs mire támaszkodni, illetve nem elég.

Nyilván egy csomó jelenleg férfiasabb szerepet a nők vennének át. Motorverseny pont lenne, mert a nők is szeretnek motorozni, mert motorozni jó.

Bizonyára jóval kevesebb lenne a háború, egy nő már biológiai szerepénél és nagyobb empátiája (ugye statisztikailag van olyan neki? sok nőn nem látszik ám) folytán is jobban értékeli az emberi életet, de ez csak kósza gondolat a részemről, nem vagyok benne biztos. Csak épp logikusnak tűnik, hogy aki sok évig nevelget egy gyermeket, az nem akarja megöletni, de még a másét sem, persze attól függ, milyen okból, mert nem mindegy, hogy a nemzet szabadsága vagy egy kis földcsík birtoklása a cél...

Nyilván ha a nők nem vennének át dolgokat, s pláne ha sztereotíp nők lennének csak, az elég ferde helyzetet eredményezne (ahogy ugyanez lenne a csak férfi esetben is), de a megváltozott körülmények hatására átalakulnának a nők is, pontosabban a felmerülő igény miatt kihasználnák azokat a képességeiket, hajlamaikat, amik amúgyis vannak (sok dolog pedig tanulható) s amikre szükség van...

Nagyon sokminden megváltozna, de ha ebbe belegondolok, akkor már kezdek elveszni... Érdekesek lennének a társas kapcsolatok, azok durván mások lennének, természetesen, nincs férfi, a gyermeknek egy szülője van... Ehhez már valami zseniális agy kell, sok idővel és tudással, hogy megtippelje, mi történhetne.

2016. ápr. 21. 21:37
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az első flegma nézésnél ledobnák egymásra az atomot, a nők hülyék, csak mi férfiak tartjuk fent a rendet itt.
2016. ápr. 22. 12:42
 8/10 anonim ***** válasza:
49%
Nem lennének háborúk, mert a nők empatikusabbak? Elég csak ránézni Merkelre vagy Hillary Clintonra és el lehet képzelni, milyen lenne egy tisztán női társadalom. A háborúk egyébként sem azért robbannak ki, mert a férfiak annyira beteges állatok, hanem mert minden embernek/vezetésnek megvan a saját érdeke és érvényesíteni akarja azt nemtől függetlenül. Valószínűleg a terrorizmus és a drogháborúk valamilyen mértékben csökkennének, de szerintem sokkal feszültebb és kiszámíthatatlanabb világ lenne.
2016. ápr. 22. 14:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Sokkal több háború lenne… nem szép a saját nemem ellen beszélni, de nőnek hatalmat adni NEM szabad- semmilyen téren.
2016. ápr. 22. 15:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Nagyon jó. :)))

Igazából furcsa volna, rengeteg konfliktus volna így is, több mint a férfiak létezésével, de ezek olyan marhaságok végett volnának, hogy ruhák, cipők, meg hasonlók.

2016. ápr. 22. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!