Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nektek volt már olyan hogy...

Nektek volt már olyan hogy vásárolni mentetek és olyan fura volt az eladó, vagy az eladók furák voltak?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom több helyen tapasztalom, hogy mintha egy eladó egy üzletben úgymond "ott sem lenne". Voltam most nemrég egy boltban, volt egy eladó fickó. Mondjuk én is fiatal vagyok. Szóval volt ez a fickó, ruházati üzletben, póló, baseball sapka. Kérdeztem tőle pár dolgot, vágta a fejeket, 2 válasza volt: "biztos" meg "nem tudom". A szituáció ez volt, próbáltam kérdezni erről arról, erre ezt meghallotta egy eladó hölgy, ő nagyon kedvesen segített, de nem tudom ez a fickó előző nap haverokkal betolt 2-3 üveg bort, és még akkor nem érkezett meg, vagy mi? Nektek volt már hogy inkább leléptetek egy üzletből? Mást is hallottam már panaszkodni...
2016. ápr. 18. 12:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy valószinüleg gyerek,éretlen az ilyen, de úgy néz ki mint egy 30 éves. Nem kell az ilyennel foglalkozni, ergo nem megsértődni kell hanem ott hagyni és másik értelmesebb eladót keresni, esetleg megemliteni hogy az a gyerek ott megvan hallva
2016. ápr. 18. 16:06
 12/21 A kérdező kommentje:
Hárman voltak, ez a fickó volt olyan mint egy szobor amit a pultnak támasztottak.
2016. ápr. 18. 17:19
 13/21 A kérdező kommentje:
Komolyan mondom feje tetejére kellene tenni valami cserepes virágot, szerintem nem is zavarná olyan szinten van szellemileg, aztán rátenni egy táblát hogy "kérjük ne zaklassák a virágtartót, köszönettel: vezetőség" vagy valami hasonlót.
2016. ápr. 18. 17:26
 14/21 anonim ***** válasza:
29%
Ha dolgoztál volna valaha eladóként, akkor tudnád, hogy milyen lélekölő meló az. Nemcsak 8, de sokszor 12-14 órákat kell ácsorognod és kiszolgálni minden betévedő szerencsétlent. Pár hónapot lehúzol egy ilyen munkahelyen, hidd el, belőled is zombi lesz, akinek utána már minden mindegy. Azért a zsebpénznek is szánalmas fizetésért, amennyiért ők dolgoznak én nem csodálom, hogyha némelyikük nem erőlteti meg magát, hogy kedves és segítőkész legyen. Nincs ami motiválná őket.
2016. ápr. 18. 19:20
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Manapság rengeteg az inkompetens eladó, de ha jobban belegondolok, akinek tényleg van hozzá affinitása, érdekeltsége, az valszeg nem havi 72e-ért / fizikai minimálbérért fogja támasztani a pultot. Gyakran manapság sokszor azok mennek eladónak, akiket jobb helyre nem vesznek fel, vagy aki csak oda tud menni diákmunkára a borzalmas órarendje miatt.

Alap lenne, hogy udvariasan köszöntse az eladó a vásárlót, és hogy motiválja a vásárlásra a viselkedésével. Ennek ellenére én kb. az alábbiakkal találkoztam eddig (és voltam a másik oldalon is, egyetemistaként eladóként, és akármennyire nem volt hozzá kedvem, azért az alapvető illemszabályokat betartottam):

- pénztáros azon szórakozik, hogy szerinte milyen ronda a zsebtükör, amit vettem

- rendszeresen járok egy vegyesboltba, sosem loptam el semmit, de a mogorva arcú nőszemély, aki ott felügyel, mindig úgy méreget elég feltűnően, mintha lopni mennék oda, azért mert feltérképezem az új árukat

- nem egyszer az eladó a pénztárnál cseveg mobiltelefonon tök érdektelen témákról a barátnőjével ("jaj, a Matt Damon olyan jól nézett ki abban a filmben" és társai), és amikor ránézek, akkor vág egy grimaszt, és folytatja tovább a beszélgetést

- bemegyek a boltba, köszönök, az eladó rám néz flegmán, felvont szemöldökkel, aztán elfordul, és folytatja tovább a ruhahajtogatást / címkézést / körömreszelést

- ha kérdezek vmit egy szolgáltatásról, ami kétértelműen van leírva a tájékoztatóra, amit adnak, akkor az eladó / munkatárs teátrálisan sóhajt, és olyan kioktatóan válaszol, mintha azt kérdeztem volna meg, hogy a fű kék-e vagy zöld... (ez főleg férfi eladók kedvelt szokása, még érzem is sokszor a hangsúlyból, hogy "áhhh... nők..."... mintha egy nőnek mondjuk technikai szolgáltatással kapcsolatosan nem lehetnek jogos kérdéseik)

- bankban meg egyenesen az ember képébe hazudnak, meg ha el akarjuk vinni a pénzünket, akkor majdhogy le nem hülyéznek, és kioktatnak olyan mocskos mód gúnyos hangnemben, hogy az embernek kinyílik a bicska a zsebében

2016. ápr. 18. 19:42
 16/21 anonim ***** válasza:

14 es. Igazad van,keveset keresnek és sokat dolgoznak. De ezt vállalják. Aki ilyen helyre megy,köztudott hogy nem egy pörgős munkahely. Így van olyan hogy sokáig nem téved be senki és az halál unalmas. De akkor legyen tettre kész ha betér valaki. Bár már nem dolgozom boltban de bolti eladó az egyik szakmám. Azt tanultuk mi vagyunk a vevőkért és nem fordítva. Ki kell ny.lni a vevő s.ggét ha tetszik ha nem. De nem kell mindent eltűrni nekik.

Kedves kérdező. Van szád. Ha nem akarsz a panaszkönyvbe írni akkor szólj az eladónak.

Ha bemész egy boltba olyan eladót keress akin látszik hogy él és képben van.

Ha csak az jutott aki azt sem tudja hol van,nos szólj neki.

Kérdezd meg hogy netán zavarod a pihenésben? Vagy ilyesmi. Azért nem kell kimenni.

Én is jártam úgy hogy álltam de nem jött senki oda. Egy fiatal fiú ott pakolászott de szart rám.

Szóltam neki hogy ne haragudj ,te itt dolgozol? Mondja igen. Erre én,jaaa azt hittem csak dísznek vagy itt,mert meg nem kérdeznéd mit szeretnék venni.

Na ne félj egyből fel élénkült hogy rászóltam.

Ha lusta dolgozni üljön otthon.

2016. ápr. 18. 19:48
 17/21 A kérdező kommentje:

Utolsó: én nem azt mondtam hogy igen, ki kell ny@lni a vevő na azt, ez szerintem így nem igaz.

Mondjuk ez abban igaz hogy eladónak úgymond érdeke hogy pörögjön a bolt, hiszen ha bezár a bazár akkor kereshet új munkahelyet, bár ebben az esetben ennek az "úrnak" ez k@rva mindegy. Totál mindegy.

Én arról beszélek hogy ez a helyzet nekem is nagyon kellemetlen volt.

Most hogy ők nem árulnak semmit, mert valószínűleg minden potenciális vásárlót elkergetnek, az meg ugye nekik rossz.

2016. ápr. 18. 22:00
 18/21 A kérdező kommentje:

Lényeget nem írtam:

azt akartam írni hogy legalább valamit odanyöghetnek a vevőnek, de ezek szerint ezek az eladók ha egész nap facebook és társait nyomják, 2 hónap múlva a tulaj bezárja a boltot, nem is érdekli őket, mennek máshova. Akár más helyre, mondjuk pincér, stb.

2016. ápr. 18. 22:02
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Múltkor megyek be az Euronicsba, egeret akartam venni. Mondom az eladónak, hogy mit szeretnék, aztán grimaszolva, flegmán megkérdezi, hogy milyet, mezei egeret? -.- Legszívesebben felrúgtam volna.
2016. ápr. 19. 00:25
 20/21 anonim válasza:
En mikor nyári munkara mentem a tescoba es mondták hogy pakoljam le a cuccaim egy helyen es mikor odamentem nem talaltam az oltozot es mikor megkerdeztem normalisan ott egy not az irodaban hogy elnezest megkerdezhetnem hol talalom az oltozot most vagyok itt eloszor elkezdi: de nagy szuksegunk volt rad hallod. - Jo igy egy uj helyre menni hogy sz.réletű emberek tönkreteszik más napját. Es semmi nyalizast nem vartam vagy var valaki altalaban, csak hogy legalabb bunko ne legyen mar a masik ok nelkul..
2016. ápr. 19. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!