Az antiszociális/disszociis személyiségzavarnak milyen ágazatai vannak?
Wikipédia szerint:
amorális
antiszociális
aszociális
pszichopátiás
szociopátiás
Kivéve: magatartászavarok (F91.-) emocionálisan labilis személyiségzavar (F60.3)
Ez az 5 közt mik a különbségek?
Fenn van, mert én is ott olvastam ezeket.
Nem tudom, pontosan hol, mert bekerültem egy loop-ba, beírtam, hogy antisocial personality disorder, és onnan kattintottam mindenfele.
Ha tudod, mi a különbség a pszichopata és a szociopata közt, akkor nem értem, mi a baj.
ide valami vicceset akartam irni, de végül túl burtális lett, és hát ismerve a mai világot lehet jobb nem viccelődni ilyesmivel mert a végén rámrohad a műanyag lakat a börtönben
amugy én aszociális vagyok de g..cire
a pszichopatát nem érdeklik a következmények,míg a szociopata mindent megtesz hogy ő győzzön,vagyis maximálisan következetes.
példával.
a pszichopata megöl egy embert és ott hagyja úgy ahogy van.
azzal már nem törődik,vagy csak kevéssé,hogy egy óra múlva rátörik az ajtót a kommandósok.
vagyis ők a felelőtlen a szellemi fogyatékos és a normális között vannak félúton.
a szociopata feldarabolja a holttestet,eltünteti örökre és még alibit is lezsíroz magának a gyilkosság idejére.
lényeges különbség még,hogy a pszichopata nem is érti az érzelmeket,teljesen alulfejlett empatikusan.
míg a szociopata tökéletesen érti és ismeri sőt kiemelkedően empatikus és beleérző lehet,annak ellenére,hogy érzelmileg valójában közönyös.
#7: Erre a különbségre az internet megközelítőleg tízféle különböző meghatározást ad. Nekem kicsit új tűnik, hogy ez a "tudomány" maga sem tudja mire vélni ez az egészet.
Hasonló a helyzet a neurotikus betegekkel is, akiket afféle kakukktojásnak kezelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!