Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg az önbizalom dönt el...

Tényleg az önbizalom dönt el mindent akkor is, ha a csaj valójában csúnya, igénytelen és közönséges?

Figyelt kérdés

Egy volt kolléganőmről szól az írás.

Szóval van egy csaj, 23 éves, az arca nemhogy nem szép, de inkább átlag alatti. Az alakja teljesen átlagos. Vékony, de nem sportos, kicsik a cicijei, feneke átlagos. A haja undorító. Félhosszú, barna, de állandóan full zsíros volt neki. Max heti 1x ha megmosta. A körmeit ugyan csináltatta, de mindig izléstelen volt, látszott rajta, hogy nem rendes manikűröshöz járt, hanem valami rokona hobbiból, otthon körmözött és ő csinálta neki, de gusztustalan volt mindig és folyton lepotyogott neki a fele. Öltözködése is iszonyat izléstelen volt. Ilyen igazi olcsó k.ur.vás. Nem számított mi mivel illik össze, se színbe, se sehogy, lényeg az volt, hogy cicanadrágot nadrágként hordta, hogy mindenki lássa a segge összes narancsbőrét. Viselkedésre borzasztó irritáló. Felszínes, és ha valaki hozzászólt 2 mondatot, mindjárt rátelepedett az illetőre, alig lehetett levakarni. Férfiakkal kortól, kinézettől függetlenül, iszonyat durván flörtölt, mintha valami kényszert érzett volna rá, és szerintem rohadt olcsó, közönséges volt.

Konkrétan elhitte magáról, hogy ő milyen jó csaj, és ő mindenkinek bejön, másokat meg rendszeresen leszólt, pláne ha az illető szebb volt nála, vagy ha 5 kilóval több volt mint ő, az már nem is ember.

Az a legdurvább az egészbe, hogy ténylegesen minden pasi ment hozzá munka közbe beszélgetni, ment a flört ide-oda. Másik kolleganőmmel meg mindig azt figyeltük, hogy tényleg ez jön be a pasiknak?

Aztán a csaj mindig hangsúlyozta, hogy neki csóró pali nem kell. És addig addig helyezkedett, meg nyomta a tindert, amig talalt magának egy bárgyú , full papucs srácot, akinek ugyan jó munkája, jó fizetése, jó egzisztenciája van. Feleségül akarja venni, gyereket terveznek és a srác folyton hurcibálja mindenfele.

Nem irigy vagyok, mert a korábbi megnyilvánulásaiból tudom, hogy nem őszinte szerelemre épülő kapcsolat ez, hanem sokkal inkább érdek.

Csak a pszichológiáját szeretném megérteni, hogy tényleg ennyire mindegy a pasiknak, hogy amellett, hogy szépnek se mondható, gusztustalan zsiros a haja rendszeresen és izlestelen az öltözködése, ez mar elég ahhoz, hogy repüljenek rá mint a legyek? Az olcsó k.ur.vás viselkedés , az irreálisan nagy önbizalom, meg a jópofi, így bejön?

2016. ápr. 7. 01:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne vedd zokon, Kérdező, nem akarok látatlanban ítélkezni, de az írásod alapján nagyon emlékeztetsz a kolléganőimre. Ápolt és tiszta vagyok, sminkelek, öltözködni is igyekszem normálisan, bár nem vagyok a divat rabja, de pl fel nem kelnék egy órával hamarabb reggelente azért, hogy hajcsavarózzak meg hasonlók, ha nem olyan helyre megyek, ahol tényleg nagyon jól szeretnék kinézni. Felkelek, megmosom a hajam, simán csak megszárítom, teszek rá hajvégápolót és ennyi. Egyszer hangosabbra sikerült két kolléganőm beszélgetése nem messze tőlem. Ilyen tökéletes körmű-hajú lányok. Azt pusmogták épp, hogy ők aztán nem tudnának úgy létezni, hogy csak úgy megszárítják a hajukat és kész, nem csinálnak vele semmit. Nem tudom, van e összefüggés, de a 30-as évei végén vannak, nincs párkapcsolatuk. Lehet benne valami.
2016. ápr. 7. 08:30
 12/19 A kérdező kommentje:

Lehidalok.... ezek szerint szivesen túrnátok bele a csont zsíros hajába pl.

Hát nem tudom. Ha mi pl elmegyünk valahova a párommal, mindig kérdezgetjük egymást, hogy "te mibe jössz?" nem azért mert divatmajmok vagyunk. Egyszerűen arról van szó, hogy egymáshoz öltözünk olyan értelembe, ha nekem pl farmer/sportcipő hangulatom van, akkor ő is úgy jön. Ha neki szabadidő/baseball sapka hangulata van ha mondjuk elmegyünk vásárolni, akkor én is lazán öltözök és nem cicagatyát magassarkúval, mikor ő sportosba van. Mivel azért mindketten szeretünk öltözködni, és hasonló az izlésünk, ez tök alap. És részemről én rohadtul szégyellenék zsíros hajjal mászkálni, szerintem ez alapvető tisztálkodás kellene hogy legyen. Ha néha mégis előfordul valami összefogott frizkóval vonulok el itthonról, hogy minél kevésbé látszódjon. Ő meg simán kiengedi úgy is, és van hogy valami csúf virágos cigányos hajpánttal meg is spékeli a zsírt. Mondjuk poénkodtam azzal, ha én igénytelen, rosszulöltözött pi.c.s.a lettem volna régen, jobban kellettem volna a pasiknak. Az itt olvasottak szerint nem is volt ez vicc, inkább igazság.

2016. ápr. 7. 08:32
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem érted, hogy nem a tisztálkodási hiányán van a hangsúly, ez a sztori meg az összeöltözésről egyenesen röhejes - nem ettől lesz igényes valaki😀. Ha a férjemnek ( aki nem metroszexuális) vagy anno bármelyik pasimnak ezt bedobom, válsz ég elküldenek orvoshoz.
2016. ápr. 7. 09:56
 14/19 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudok konkrét választ adni, hogy miért van így, de én is észrevettem hasonlókat.

Szerencsére már elég régóta, az elmúlt években, főiskolán,munkahelyen csak normális viselkedésű/külsejű emberekkel hozott össze a sors.

De ha visszaemlékszem a gimnáziumi évekre, ott is nagyon sok ilyen volt.

A nagyszájú, rib ancos öltözködésű, de egyébként bunkó, csúnyácska lányok mindig a középpontban voltak. Ha valaki elhiteti megával, hogy mennyire menő és esélyt sem hagy másoknak, hogy megkérdőjelezzék ezt, sokan be fognak dőlni ennek.

Ennek ellenére nem mondanám, hogy ez kell a férfiaknak. Biztos vannak, akiknek imponálnak az ilyen nagyszájú, önbizlaomban túltengő ribis nőcskék, de mindenki más is megtalálj a párját. Az igényes, divatos külsőt és visszafogottabb személyiséget is értékelni fogja valaki.

Azzal a nővel azért flörtölnek a férfiak, mert egyértelmű, hogy lehet. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok az egyedülálló férfi, akit az igénytelen haj zavar a legkevésbé, ameddig egy nagyszájú vékony, flörtre kész ribisen felöltözött nő kacérkodik vele.

2016. ápr. 9. 09:09
 15/19 anonim ***** válasza:
89%

Azok akik azt írjak, hogy divatolni, összeöltözni, órákat fordítani a külsőre röhelyes - nos ugyan úgy viselkednek, mint a divat őrültek, akik az öltözködésre, divatra kevésbé figyelőket szólják le.

Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik. Nem kell semmit sem túlzásba vinni, de igénytelennek lenni sme jó.

Személy szerint nekem fontos a saját külsőm, sminkelek is, néha a hajamat is formázom, igyekszem összeillő ruhákat hordani - sőt a kérdezőhöz hasonlóan én is furán érzem magam, ha elmegyünk valahova a párommal és míg ő például öltönyben van és melegítőnadrágban mászkálok mellette...

de nem állok órákat a tükör előtt, nem figyelkek ezekre a dolgokra mániákusan és főként nem szólom le azokat a nőket, akik nem sminkelnek, akiket nem érdekel a divat.

De az biztos, hogy egy zsíros hajú, ápolatlan, teszem azt elegáns kosztümkabáthoz melegítőnadrágot és koszos tornacipőt viselő személyt meg fogok nézni. Minimálisan azért mindenkinek illik figyelmet fordítania a megjelenésére és az ápoltságra.

2016. ápr. 9. 09:18
 16/19 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező, a leírásodat csak félig olvastam el, de egyből lejött, hogy te egy kisebbségi komplexusos, rosszindulatú, ócsárló típusú egyén vagy. Inkább neked kellene tanulni egy kis önkritikát, nem a másikkal foglalkozni.
2016. ápr. 13. 13:40
 17/19 anonim ***** válasza:

A röhejes nem ly-nal írandó. Inkább erre légy igényes.:-)

Eszembe se jutna melegítőben elmenni bárhová, kivéve, ha futni vagy konditerembe indulok. Olyan pasi sem üti meg nálam a szintet, aki melegítőben, baseballsapkában mászkál az utcán, bármilyen trendi is ez. Innentől kezdve fel sem merül az összeöltözés problematikája.

Az, hogy ki mit gondol arról, hogy nem sminkelek, nem plázázok és teszek a divatra, számomra teljesen érdektelen. Akkor lenne jelentősége, ha mások véleménye által határoznám meg magam.:-)

2016. ápr. 13. 15:37
 18/19 anonim ***** válasza:

"Eszembe se jutna melegítőben elmenni bárhová, kivéve, ha futni vagy konditerembe indulok. Olyan pasi sem üti meg nálam a szintet, aki melegítőben, baseballsapkában mászkál az utcán...."

Számomra ez nem passzol össze a teszek a divatra hozzáálással.

2016. ápr. 15. 15:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Talán mert összekevered a divatmajmolást a valódi igényességgel.
2016. ápr. 15. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!