Baj, ha nincs diplomám?
Nem baj, viszont oltári nagy butaságokkal tömték tele a fejed.
Miért kéne színkitűnőnek lenni? Egy leendő mérnök mitől lesz rosszabb, ha mondjuk béna verselemzésből? Vagy egy leendő orvos miért lenne alkalmatlan a munkájára attól, hogy nem fekszik neki a töri?
Az igazság az, hogy tökre nem számít, hogy miből hányas vagy. Azon a területen legyél jó, amilyen szakra jelentkezel. Sőt, tanulmányok vannak róla, hogy nem a színkitűnőkből lesznek a legjobbak.
Az meg teljesen abszurd, hogy egy JÓ átlagra h*lyének titulálnak.
Én azt mondom, igyekezz megvalósítani önmagad, és ne hagyd, hogy a környezeted negatív hozzáállása lehúzzon!
Ha "büfészak" érdekelne, akkor menj arra. Ha téged az érdekel, akkor végezd el azt. Ne mások cinikus véleménye szerint alakítsd az életedet, mert akkor garantáltan soha nem leszel önmagad!
(Egyébként jómagam "iszonyatosan szégyenteljes" 3,75-ös átlaggal végeztem a gimit. Azóta van egy diplomám, két szakirányú OKJ-m, Mensa-tag vagyok, és főiskolás koromban szakirányú versenyen országos döntős voltam. Nem dicsekvésből mondom, én tök átlagosnak tartom magam, csak azért írtam le, hogy lásd: butaság az, hogy csak színkitűnőként lehet valamit elérni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!