Miért ciki, ha télen nem egy szál pólóban van az ember?
Nem minden lakás egyedi fogyasztású, hanem fixen kell fizetni a fűtésdíjat. Én csak egyedi fűtésű lakást veszek, de most is amiket néztem, annak legalább a fele fix díjú, ami kb. háromszorosa az egyedi mérős lakásokénak.
Olyanban is jártam, ahol 45 000 Ft a havi közös költség fűtéssel együtt, de abban még nincs benne a vízfogyasztás és a melegvíz sem.
1. Azért az ritka hogy 25-30 fokot csináljanak az emberek (vagy az nem panaszkodik).
2. Nem tudom számodra mit jelent az otthon, de a többség legalább ott szeretné kényelemben érezni magát.
3. Sok esetben fizetsz fixen, és mindegy hogy fűtesz e vagy sem, mert fizetsz így is úgy is.
Emellett ugye bejön egy csomó tényező, van e szigetelve a lakás, vannak e körülötted lakók, ők fűtenek e vagy sem. Na meg hogy a szolgáltatók mit trükköznek a gáz minőségével.
Amúgy meg e kérdésed magában baromság, mert először úgy kérdezel mintha téged szidnának hogy a hideget szereted, aztán meg fikázol mindenkit aki meg nem :D
Sok lakásban nem lehet szabályozni a fűtést, ha be van kapcsolva, nyomja a melegetagyvérzésig, egyik barátnőm ilyenben lakik, egész télen k-va meleg volt nála, nem bírt mit csinálni vele, a növényei sorra döglöttek ki a meleg, száraz levegőn.
Nálam pl lehet állítani, egész télen kb 4-5 hétre kapcsoltam be a fűtést csak, mert kifejezetten meleg lakásban lakok, és én elvagyok itthon pulóverben meg hosszú nadrágban, simán alszok is olyanban, ha fázok (estére nem szeretem felvenni a fűtést amúgy sem, mert leizzadok éjszaka, rosszul alszok, nekem meleg levegőn rémálmaim is vannak, meg felkelek állandóan).
Nekem a 25-30 fok baromi kényelmetlen és meleg, nekem az ideális olyan 18-21 körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!