Egyesek miért a másik nem gyűlöletét érzik válasznak? Miért nem magukban keresik a hibát?
Direkt nem fogom elárulni, melyik nemhez tartozom, mert akkor idejönnek a másik nem gyűlölői: mindkettőre lehet elég példát találni ezen az oldalon. A lényeg, hogy nem tartom magam sikeresnek az ellenkező nemnél. De ahelyett, hogy őket hibáztatnám, mindig magamban kerestem a hibát. Persze nem arról van szó, hogy az ember veszítse el az önbizalmát. De tudom magamról, hogy nehezen beszélek azzal, aki tetszik, sajnos kövér vagyok, és gimnazista koromban erősen pattanásos voltam. Keveset járok el itthonról. Ezen próbálok változtatni. Próbálok lefogyni (egy betegség miatt viszonylag kevés fajta sportot űzhetek, de igyekszem), próbálok egyre több barátot szerezni, és alapvetően igyekszem sikeresebbnek lenni. Nem azért írtam ki a kérdést, mert vállveregetést várok, meg nem arról van szó, hogy én milyen fantasztikus vagyok, de nem értem, egyesek hogy tudnak olyan szintig süllyedni, hogy itt hulladéknak (ezt főleg férfiak mondják) vagy baromnak (ezt meg nők szokták) mondják el a másik nemet, hogy teljesen megdől a hitük az emberiségben. Engem általánosban első 4 évben csúfoltak, a saját nemem tagjai is, meg mások is, gimiben voltak barátaim, de kiutált az osztályom jelentős része. Azt sem tartom hibának, hogy az embereknek a szép emberek tetszenek. Mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok szép/jó kiállású. Mindig is így volt, és a csúnya embereknek is a szép emberek tetszenek, ez van. Van, akinek a belső számít, és ez természetesen fontos, de például egy netes társkeresőn vagy bárhol, ahol az emberek véletlenül összetalálkoznak, értelemszerűen a külső fog meg.
Miért kell a másikban keresni a hibát, ráadásul általánosítva? Persze nyilván van még sok olyan ember, mint én, akik nem másokat hibáztatnak, róluk nem szól a kérdés.
Az első megírta. Ezen nincs már mit agyalni. Az emberek nem ismerik be a hibáikat. Vannak páran, akik igen, de oly ritka, hogy igazából nem is kell megemlíteni, hogy vannak ilyenek. Én speciel ilyen vagyok, mindig magamat szidom, de ez sem egészséges.
Én fiú vagyok és az olyan hímeket utálom, akik megvetik a lányokat, vagy csak szexre használják őket és nem tisztelik semennyire. Az összes ilyen antihím gennynek lenyomnék egy buszt a torkán. Ilyen, hogy "gyengébbik" és "erősebbik" nem...marhaság. Relatív az "erős". A férfiak csontozata vastagabb, az izomzata valamivel erősebb, ettől függetlenül ugyanúgy hülyére tud verni egy nő egy férfit, ha tudja használni az öklét. A másik különbség, hogy egy férfi a szülési fájdalom ¼-ébe belehalna, a nő meg túléli akár többször is. Tehát akkor ki is a gyengébbik nem?
Majd jönnek a privátok mindjárt a hímektől, ahol babyragelnek egy kicsit. De ez is mutatja, hogy igazam van. Az igazság mindig fáj. Kérdező! Hülyékkel ne foglalkozz. Rengeteg van belőlük!
szia én 27/F vagyok és nekem az a véleményem hogy mivel te magadban keresed a hibát és nem másokban,ennyi lelki fájdalom ellenére nem védekezel hanem csak tűröd, ami azért van mert kezdessz megvilágosodni és látod hogy valami nincs rendben a világgal.
azért tör elő belöled a fény mert tul sokat szenvedsz ezek miatt,akinek viszont nincsenek ilyen gondjai azok a világ dolgai kápráztatják el.(ez amugy minden emberre igaz kivétel a bölcseket)
azért keresik másokban a hibát mert saját hibáikkal nem birnak nem mernek szembe szálni.elfelejtették hogy semmi nem tart örökké.
nem számit ha csúnya vagy nem számit ha kövér ha jol tudod magad érezni ugy ahogy vagy és azt szeretni,elfogadni.
én pl sovány vagyok mondjuk jóképü 8 kockás hassal teljesen sportosan, de ez nem elég ahoz hogy legyen árkapcsolatom még akkoris ha lépten nyomon akár rolam álmodoznak.
nekem sincs meg az a bátorságom hogy aki tetszik azzol nyugottan és normálisan komunikáljak mit ahogy egyépként bárkivel komunikálnék,mert akkor eröltetni probálom,és félek a visszautasitástol.
persze ez még nem ok hogy ne probálkozzak.
olyan sincs akivel ugy érezném hogy tényleg össze illenénk,ha meg mégis akkor ojannal megy el akivel összesem illik és meg issza ennek a levét,mint pl: verés,veszekedés.
velem meg eszébe se jutna hogy megprobálja (ez van ezt kell szeretnem)de ez én vagyok nem te,neked mást kell tenned.
valamijen szinten szerencsésnek érezheted magad hogy tudsz beszélni tudsz járni látsz hallasz van hol laknod ....stb stb
gondolj akár csak steven hawking-ra hogy csak 1 példát emlitsek,és még ö is boldog ezek ellenére.
bocs hogy ennyire ugymond elrugaszkodottan irok,és tudom hogy nem mindig könnyü megérteni a mondandómat,mert arra csak az képes aki ismeri azokat a rendszereket ami alapján ugymond válaszoltam.
a toloszékes ember példáját azért hoztam fel mert ö elég ismert ahoz hogy tudd kiröl is van szó.
ezt csak motivációként szántam hogy tudd mindig van aki sokkal rosszabb helyzetben van.ha elég nagy akarattal és kitartással vágsz bele azokba a dolgokba amit meg akarsz változtatni az életedben, akkor eléred.
hawking viszont sose fog járni,de neki más dolga van az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!