Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg beteges ha az embernek...

Tényleg beteges ha az embernek ilyen motivációi vannak?

Figyelt kérdés

Igazából régóta emészt a dolog, de ma volt az első alkalom hogy beszéltem róla valakinek. 3 évvel ezelőtt egy közeli ügy nagyon megrázott. A szomszédos faluban egy férfi bosszúból egy gyanútlan családra rátörte az ajtót majd megölte őket. A gyilkost két nap alatt elfogták és el is ítélték. Még nincsenek gyermekeink, de itt van nekem a párom akit rettentően féltek. Egyszerűen nincs annál rosszabb érzés mint belegondolni hogy valaki akit szeretek meghal egy mániákus idióta miatt és én nem vagyok képes megvédeni. Nagyon sokat gondolkozok és görcsölök ezen. Azt is tudom hogy ennek nagyon kevés az esélye, de egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből azóta. Előtte nem nagyon sportoltam, de az eset után egy hónapra kezdtem eljárni konditerembe és önvédelmet tanulni. Igazából most már magabiztosabb vagyok, de még a mai napig is félek hogy mi történhet.

Erről eddig senkinek se beszéltem. Ma szóba jött és kicsit indulatosan kijött belőlem ez az egész meg a feszültség. Párom szerint ez beteges és nem normális. Én nekem is sok minden nap meló után, és már most milliókba mérhető mennyi pénzt öltem ezekbe az apró tanórákba és kondibérletekbe. Viszont úgy érzem hogyha abbahagyom még rosszabb lesz.

2016. márc. 6. 19:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Én ezt olcsóbban megoldanám.

Gázspray,riasztó,biztonsági ajtó és íjpuska.

Sokra mégy a kondival,ha a családodtól távol vagy,vagy olyan beteg vagy,hogy lépni nem tudsz egy hasmenéses lázas állapot miatt vagy egy dupla lábtörésnél.

Vegyél sprayt és gázpisztolyt/gumist és tanítsd meg lőni a csajod.

2016. márc. 6. 20:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Ebben is van logika, de sok olyat olvastam hogy ezek éles helyzetben nem olyan jók. Maszk felfogja a gázsprét és a gázpisztolyt, íjpuskát meg lassú felhúzni. Illetve olyan fegyvert használni hirtelen egy felkészült támadó ellen amivel az embernek nincsen rengeteg tapasztalata még rosszabb ugyanis a támadó elveheti.
2016. márc. 6. 20:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én sem hiszem, hogy a kondizás megoldja az ilyesmit, mi van, ha többen jönnek fegyverrel?

Viszont edzeni jó, azzal nincs baj, bár tény, hogy ritka ez a motiváció...

Igen, baj ez, mivel akkor parázhatsz bármin. El is ütheti egy autó, ez nem ritka dolog, sőt, komoly beteg is lehet... Így nem lehet élni.

2016. márc. 6. 20:19
 4/7 anonim ***** válasza:

És gondolod,hogy a rabló gázmaszkban vagy védőszemüvegben jön?

Vagy,hogy ütésálló mellényt visel a gumilövedék ellen?

A csajod 0/24-ben melletted van?

Neki jó lenne otthonra: https://www.youtube.com/watch?v=cvnQheSK7Iw

2016. márc. 6. 20:29
 5/7 anonim ***** válasza:

"Illetve olyan fegyvert használni hirtelen egy felkészült támadó ellen amivel az embernek nincsen rengeteg tapasztalata még rosszabb ugyanis a támadó elveheti."

Akkor vegyél a csajodnak esemény utánit meg egy tubus vazelint. Egy gázpisztolyt csak el tud sütni,nem? Vagy ilyen alapon a konyhakést is kulccsal zárjátok,mert mi van ha elveszi a betörő?

2016. márc. 6. 20:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Inkább egy jó pszichológusra költsél... Az összes veszélyt úgysem iktathatod ki 100%.
2016. márc. 6. 21:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Borzasztóan túlparázod.

Ilyen esetről még életemben nem hallottam, annyira ritka lehet.

Megértem, hogy elindított benned valamit, mert én is szorongó típus vagyok sajnos, de meg kell állítanod ezt a folyamatot, mert már az irányít téged a jelek szerint!

A konditerembe járás, de még a harcművészet sem véd meg egy fegyveres támadótól. Egy fegyver már igen, de rátok törhet egy ilyen őrült álmodban is, vagy akkor, ha nem vagy otthon.

Ezzel a veszélyforrással együtt kell élni, és a többivel is, amelyek ennél a forgatókönyvnél sokkal valószínűbbek.

Azokat sem tudod mivel kivédeni, csak csökkenteni az esélyét (például nem "gyűjteni" a haragosokat).

Ez kemény lecke, meg kell tanulni a nyugodt élethez (nekem is).

2016. márc. 6. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!