Csak én érzem megalázónak, ha a vezetéknevemen hívnak?
Én is annak érzem, de van egy partyarc barátnőm, akit nem nagyon szoktak a keresztnevén hívni.
Nem tudom hogy állsz a vezetéknevedhez, de én utálom az enyém...
Már 6. osztály óta így van.
Ugye ez így hivatalosabb. Csak akkor zavar ha a többieket a keresztnevükön szólítják.
Cseréljünk.
Nem Mo-on élve a hideg kiráz, amikor a KERESZTnevemen szólítanak engedély nélkül, csak úgy. Pedig teljesen egyszerű, rövid, könnyen olvasható családnevem van.
Próbálom rávezetni a bunkókat, hogy én a családnevükön hívom őket, de eszük semmi, nem értik. Amikor más elegem van, megmondom egyenesen, hogy majd, ha jöbban ismerjük egymást esetleg....
Nekem pont jó lenne, ha Frau XY- nak hívnának még évek után is, ha csak ismerősök lennénk. Hiszen nem az óvodában vagyunk, hogy mindenki csak Marika, Zsuzsi, vagy akármi.
Szerintem az a megalázó, ha a keresztnevén hívják az embert csak úgy, elsőre, vagy ok nélkül. Mintha kisgyereknek, vagy a középkorban jobbágynak néznének, családnév nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!