Vajon miért vagyok unszimpatikus az emberek számára hosszabb távon?
Egyszerűen nem értem, hogy mi bennem a "hiba". Általában azt mondják rám, hogy kedves vagyok, aranyos, nyitott stb, akár egy idegennel is el tudok beszélgetni a buszon, vagy ilyenek. Viszont az új osztálytársaim és a kollégáim (3 hónapja dolgozok velük) viszonylag kedvelnek, de inkább csak elviselnek. Nem vagyok az a "langyosvíz" ember, van stílusom, véleményem és személyiségem, nem vagyok kétszínű, nem beszélek ki embereket, viszont mégsem szeretnek úgy igazán. Félreértés ne essék, nem akarok görcsösen megfelelni, de már a sokadik társaságban érzem, hogy így viszonyulnak hozzám, és nem értem, miért, miért vagyok ennyire unszimpatikus. Átlagos vagyok kívül, belül :/ Úgy érzem, hogy ez eléggé igazságtalan, mert én próbálok szeretni és elfogadni mindenkit. Sokszor olyan rossz kedvem van emiatt. Egyáltalán nincs "bajtársam" sem a munkában, sem a suliban.
Valakinek van valami ötlete, tanácsa? Történt már veletek hasonló?
Nem vagy őszinte, te magad mondod, hogy próbálsz szeretni...
Nem vagy emiatt laza, az emberek nem szeretik a görcsös embereket. Szóval légy őszinte, de a tiszteletet add meg. Légy lazább, őszintén...
Nem, az egyáltalán nem görcsös bennem, mert addig keresek benne egy jó tulajdonságot, amíg nem találok, és utána tényleg kedvelem, még ha kis mértékben is.
De azért köszönöm a válaszod.
Meg amúgy nem azt mondom, hogy csupa jó tulajdonságból állok, mert biztos hogy ezer hibám van, csak az, hogy az alap dolgok meg vannak bennem, és másokat már kevesebb jó tulajdonsággal is bőven szeretnek.
Azt írtad, átlagos vagy kívül, belül. A mai társadalomban, amikor mindenki próbál egyéniség lenni, feltűnni, gyakran kinézik azokat, akik nem tűnnek ki vmiben. Gondolom te sem tűnsz ki valamiben jobban mint a többiek, ezért átlagosnak néznek, azt gondolják rólad, ez egy átlagos lány, semmi extra. Az emberek a másik emberben mindig keresnek vmit, amit a maguk hasznára fordíthatnak, jobb esetben pozitív értelemben. Én pl azért barátkozom sokkal jobban egy munkatársnőmmel (férfi vagyok) mert vele tudok a legjobban beszélgetni a legtöbb témáról. Másokkal is tudok, de ők átlagosabban gondolkodnak, így nincs bennük érdekes. Ez csak 1 példa.
Nem kell tenned semmit, légy olyan amilyen vagy, esetleg keress magadban olyan dolgot, tulajdonságot, ami szerinted jobb mint másnak van. Abban emelkedj ki és akkor megtalál az, aki hasonló. tehát a körülötted lévőkben is van hiba, mert lehet h egyszerűen csak nem akarnak jobban megismerni. Új embereket egyébként is nehezebben fogadnak be munkahelyen, suliban, hacsak nincs valami extrém dolog vele kapcsolatban, ami érdekes, vonzó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!