Miért reagálunk így a fémre? Vagy ez fémallergia?
Egy teljesen ostoba és érdektelen dolgot kérdeznék, mégis engem érdekel, hogy miért van ez, és hogy csak velem van ez, vagy fémallergiásokra jellemző, vagy mi ez? Mert fémallergiáról olvastam, hogy elszíneződik a bőr vagy a gyűrű, de én gyűrűt nem hordok, ilyet meg nem olvastam sehol ami nekem van.
Jelenség: néha rágom a körmömet és a bőrömet is mellette, és azt vettem észre, hogy ha egy kicsit túlzásba esek az ugye később fáj, gondolom ezt mindenki tapasztalta. De néha annyira nem is feltűnő, tehát hozzáérek nem fáj, viszont azt vettem észre, hogy zuhanyzás során ha a csaphoz (a fémes részéhez, ahol átfolyik a víz) hozzáérintem ezt a bőrfelületet, vagy körömnek azt a részét, akkor olyannyira fáj, hogy elrántom a kezemet, mintha valaki kést szúrna bele. Annyira nem zavar, szoktam ezzel szórakozni, csak nem értem a magyarázatát miért van ez. De utána fogom odanyomom a csempének/falnak semmit nem érzek nem fáj, egyedül ott a fémes résznél.
Másokkal is van ez, mi a magyarázat? :)
csak az érzékeny sebes részem, vagyis ahol már nagyon vékony réteg bőr van csak ott fáj.
Ha simán fogom akkor semmi bajom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!