Ezek a gyerekkori élmények milyen lelki, mentális problémákat válthatnak ki?
1. Szülei szexuálisan bántalmazták.
2. Szülei verbálisan bántalmazták.
3. Szülei fizikailag bántalmazták.
4. Szülei nem törődtek vele.
5. Szülei elkényeztették.
6. Oviban az ovóbácsi molesztálta.
7. A társai piszkálták, verték, csúfolták oviban, iskolában.
8. Megerőszakolták utcán.
9. Megalázták közösségben.
10. Beültették a televízió elé és hagyták, hogy bármit nézzen.
11. Szülők a fiatal teljesítményéhez kötötték a szeretetet.
12. Nagyon fiatal kora óta számítógépes játékfüggő.
13. Nem hagyták, hogy elmondja véleményét, lenézték.
14. Iskolás korában ő volt az áldozat.
szeretném ha leírnátok, hogy szerintetek ezekből milyen problémák alakulhatnak ki felnőtt korra. Minden ponthoz.
Például
22. Depresszió
19. Evészavar
10-es átlag alatti intelligencia s abnormális viselkedés, 12-es gátlások élőben, antiszociálisság.
Többinél mind helyzet s személyiség és életelőzmény-függő.
Mindből lehet szinte semmi s mély depresszióig, paranoiáig s ezekből kiinduló dolgokig( mint pszichopata lét, érzelmi analfabétaság, stb) vezethető komoly mentális zavar és persze öngyilkosság.
Ha adsz egy problémát s körülményt, jobban kifejtem de nincs konkrét példád tudom, de ha szeretnél egy-kettőnél mélyebb választ kapni..., írj rám.
# 2
Igen, a naplopó akit éjjel-nappal megtalálni itt, az biztos rengeteget tud segíteni a világ minden baján:)
1.-->idősebbektől túlzott óvatoskodás, illetve érintésektől való iszony.
2.--> önértékelési probléma (túl alacsony), illetve látszatra túl magas önértékelés (ami a túl alacsonyt leplezi)
3.--> ez igazából kinőhető, de évek kellenek hozzá. Szintén alacsony önértékelést von maga után, és bizalmatlanságot a szülők iránt, vagy később "elismerést", hogy jogos volt a fizikai fenyítés.
4.--> A nem törődömség talán a legsúlyosabb az eddigiek közül (kiv. szexuális bánt.). A nem törődömség belső ürességet okozhat, afféle "semmire nem vagyok jó", "semminek nincs értelme" gondolatokhoz.
5.--> Elkényeztetett lesz, talán túl anyagias, de ez nagyon függ az elkényeztetettség milyenségétől és mértékétől. Ugyanúgy lehet példaértékű is.
6.--> Idősebb férfiaktól való tartás, félelem, negatív érzések.
7.--> kiközösítettség érzése "nincs helyem" érzés, ugyanakkor okozhat felsőbbrendűségi érzést is "nem értenek meg mert túl primitívek hozzám, azért bántanak mert több vagyok".
8.-->Paranoia, szexuális kiégés, skizofrénia stb. Sokfajta durva pszichés zavart okozhat, de legjobb esetben is sok évre való önértékelési probléma, félelem, szexuális zárkózottság, szexre való képtelenség
9.-->Függ attól, hogy volt-e aki kiállt mellette. Ha nem volt akkor bizalmatlanság, az emberekbe vetett hit elvesztése, emberutálat.
10.--> Élénk fantázia, nyitott személyiség, kreatív gondolkodás, szexuális túltengés, széles látókörűség.
11.--> Túlzott megfelelési kényszer. Pl.: Ismerősöm orvosnak tanult, pedig gyerekként nagyon kreatív volt és sokat alkotott, mire elvégezte az orvosit már elvesztette a céljait, mivel a szülők csak a tanulmányok végéig szokták teljesítményhez kötni a szeretetüket maximum utána kb. leszarják a gyerek teljesítményét. Így az orvos palánta túlhajszolja magát, hogy elismerést csikarjon ki (ahhoz köti a szeretetet ugyanis), de azt nemigen kap így sosem lesz elégedett, mindig feszült lesz.
12.--> kétélű dolog, lehet kapcsolatfüggő és kapcsolatkerülő is, de mindkét esetben felnőttként is fontos részet képez az életükben a "kockulás".
13.-->önértékelési probléma, befelé fordulás, "csendes" ember. Hibás önkép--> rossz párválasztás, ahol a másik fél sokkal dominánsabb vagy erőszakosabb.
14.-->Erre azt gondolnám, hogy önértékelési probléma, de életem során sokszor láttam ilyen embereket, és mindegyik ahogy befejezte a sulit "új életet kezdett" és fokozatosan magabiztosabbak lettekn (sőt már már túlzottan is).
Ezek nagy általánosságban, de nagyon körülmény és alaptermészet függő.
Miért kérdezted ezeket, önelemzed magad? Jó pár pontja egyébként igaz rám, és nálam ami úgy mindig fennáll az az evészavar, folyamatos időközönként visszatérő depresszió, alvási probléma. Bizalmatlanság és túlzott óvatosság (ezeknek negatívuma, hogy nehezen ismerkedek, szerzek barátokat, pozitívuma, hogy emiatt nagyon hamar felismerem a sunyi rossz embereket).
Egy időben voltak pánikrohamaim szinte minden nap, mostmár csak ritkábban.
Habár a környezetem szerint szép vagyok, sosem vagyok elégedett a kinézetemmel. Sokszor ha belenézek a tükörbe olyan mintha nem magamat látnám...
Sokszor akartam meghalni, sokszor "bántottam" magam régebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!